ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Ο ΣΙΝΙΚΟΓΛΟΥ…

Οι περιπέτειες συνεχίζονται για το Μουφτή Ξάνθης. Νέα υπόθεση ψευδούς βεβαίωσης για διαζύγιο σε βάρος γυναίκας

Μετά την καταδίκη του σε δεύτερο βαθμό για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, εξαιτίας του οποίου κινδυνεύει να χάσει το αξίωμά του, οι περιπέτειες του Μουφτή Ξάνθης, φαίνεται ότι δεν σταματούν στην περίπτωση εκείνη – για την οποία θα υποβάλλει αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο με την ελπίδα να μην εκπέσει του αξιώματός του- αλλά συνεχίζονται.

Ο Μουφτής Εμίν Σινίκογλου κατηγορείται για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, σε αντίστοιχη υπόθεση, δηλαδή για έκδοση διαζυγίου, που άπτεται των καθηκόντων του ως ιεροδίκη και προκαλεί διαρκώς τριβές ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες κυρίως επειδή το αδύνατο φύλλο, παραδοσιακά, αδικείται επιπλέον της «νόμιμης» αδικίας σε βάρος της από το θρησκευτικό νόμο. Σε καινούρια υπόθεση για την οποία διώκεται, ο διορισμένος μουφτής, κατηγορείται ότι εξέδωσε απόφαση διαζυγίου εν αγνοία της γυναίκας του ζευγαριού. Μάλιστα, τεκμηριώνοντας την απόφαση στο κείμεννό του, ανέφερε ότι το διαζύγιο δίνεται με τη σύμφωνη γνώμη της γυναίκας, κάτι που εξόργισε την πλευρά της «ριγμένης» – όπως συμβαίνει κατά κανόνα σε αυτού του είδους τα διαζύγια που εκδίδει.

Συγκατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα είναι ο σύζυγος που επωφελήθηκε από το διαζύγιo ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση θα απασχολήσει σύντομα το Τριμελές Πλημμελιοδικείο της Ξάνθης, όπου είχε συζητηθεί και είναι διακοπεί προκειμένου να κληθεί ως μάρτυρας ένας από τους δικηγόρους που εκπροσώπησαν τα δύο μέρη κατά την εκδίκαση της επίδικης υπόθεσης, στο θρησκευτικό δικαστήριο του Μουφτή.

Η ανεπάρκεια τόσο του προσώπου, όσο και του θεσμού του ιεροδίκη, αναδεικνύονται καθημερινά όλο και περισσότερο και οι νέες περιπέτειες του διορισμένου Μουφτή Ξάνθης, προκαλούν ενδιαφέροντες προβληματισμούς.

Τρακιανίν Σεσί  14/12/2012

Αναδημοσίευση από

http://www.xanthipress.gr/index.php/eidiseis/politiki/19845-2012-12-13-22-00-54?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter