ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

¨ 2200 χρόνια κανένα τουρκικό κράτος δεν άσκησε πολιτική αφομοίωσης¨

Πραγματοποιήθηκε απόψε ( 22 Δεκεμβρίου) στην αίθουσα της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB) εκδήλωση με θέμα ¨Τουρκική ειρήνη στα Βαλκάνια¨. Στην εκδήλωση μετείχε ως ομιλητής ο καθηγητής και βοηθός κοσμήτορα στο Πανεπιστήμιο Θράκης (Αδριανούπολη) Χασάν Ντεμίρογλου. Η εκδήλωση σφραγίστηκε από την φράση ¨ 2200 χρόνια κανένα τουρκικό κράτος δεν άσκησε πολιτική αφομοίωσης¨ του Χασάν Ντεμίρογλου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν σαν θεατές ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, οι πρώην βουλευτές Τσετίν Μάντατζη και Ιλχάν Αχμέτ, ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν, ο πρόεδρος της Κοινότητας αποφοίτων μεντρεσέδων Ασίμ Τσαβούσογλου, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης Ιντρίζ Αχμέτ, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ξάνθης Ιρφάν Χατζιγγενέ, ο πρόεδρος του Μειονοτικού Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Έβρου Μπεκίρ Μουσταφάογλου, η πρόεδρος του Μειονοτικού Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Σαππών Νετσλά Τσαβούς, ο αντιπρόεδρος του DEB Χασάν Χασάν, η Γενική Διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ και άλλοι καλεσμένοι.

Η εκδήλωση άρχισε με σύντομη ομιλία του προέδρου της GTGB Κοράι Χασάν. Ο Χασάν ευχαρίστησε τον Χασάν Ντεμίρογλου για την συμμετοχή του.

Ο βοηθός κοσμήτορα Χασάν Ντεμιρόγλου είπε πως οι Τούρκοι ήρθαν στα Βαλκάνια με τον Αττίλα το 448, πως εδώ οι Σλάβοι χρησιμοποιούνταν ως σκλάβοι, πως ο Αττίλας τους έσωσε από την σκλαβιά και για αυτό στα μάτια κάποιων ήταν βάρβαρος.

Εν περιλήψει η ομιλία του Ντεμίρογλου ήταν ως εξής :

¨Πάντοτε λέγεται πως το Οθωμανικό κράτος κατά τα έτη 1400-1500 άσκησε πολιτική αφομοίωσης στα Βαλκάνια. Το αληθές είναι όμως πως ποτέ στην ιστορία τους οι Τούρκοι δεν άσκησαν πολιτική αφομοίωσης, ούτε έκαναν γενοκτονίες. Αυτό είναι κάτι που έρχεται μέσα από την παράδοση του τουρκικού κράτους. Σύμφωνα με Ρώσους ιστορικούς το 2.500 π.Χ. , ή με βάση την γνωστή ιστορία από το 209 π.Χ. , δηλαδή 2.200 χρόνια τώρα, βλέπουμε πως κανένα τουρκικό κράτος δεν άσκησε πολιτική αφομοίωσης.

……………….

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 23/12/2012

Σχ : Έλληνες, Αρμένιοι, Ασσύριοι, Κούρδοι και Αλεβίτες ξέρουν καλά (….) την πολιτική του Οθωμανικού κράτους….

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone