ΠΡΟΞΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΔΑΣΚΑΛΟ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΑΓΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Παράδειγμα ευγνωμοσύνης από τον πρόξενο Οσμάν Ιλχάν Σενέρ

Ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, δείχνοντας την ευγνωμοσύνη του, επισκέφτηκε σήμερα τον συνταξιούχο δάσκαλο Αχμέτ Βεϊσέλ

Ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, επισκέφτηκε σήμερα τον έναν από τους συνταξιούχος δασκάλους τον Αχμέτ Βεϊσέλ, στο σπίτι του στο χωριό Μύστακας. Στην επίσκεψη αυτή τον πρόξενο Σενέρ συνόδεψαν ο υποπρόξενος Αντνάν Οζτούρκ, ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν, ο αντιπρόεδρος Νετσμί Απμπντουρεζάκ, ο ταμίας Χουσείν Αχμέτ, το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Σαμί Σαλίχ και μειονοτικοί δημοσιογράφοι.

Ο πρόξενος Οσμάν Ιλχάν Σενέρ ανέφερε πως ήρθε για να επισκεφτεί τον μακροχρόνια άρρωστο Αχμέτ Βεϊσέλ και του ευχήθηκε ο Αλλάχ να του παράσχει ανάρρωση.

Ο Αχμέτ Βεϊσέλ εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για την επίσκεψη.

Ο πρόξενος Οσμάν Ιλχάν Σενέρ από τότε που ανέλαβε καθήκοντα στην Δυτική Θράκη, συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους της μειονότητας. Ο πρόξενος άλλωστε κάνει την προσευχή του μαζί με τους ανθρώπους μας τις Παρασκευές, και άλλοτε μοιράζεται π.χ. τον πόνο μας σε μια κηδεία ή την χαρά μας σε ένα γάμο. Ο Σενέρ με αυτή του την συμπεριφορά, από την μια δείχνει πως οι Τούρκοι πάντοτε είναι με την μεριά των θυμάτων και από την άλλη κατακτά τις καρδιές των ανθρώπων μας.

Αχμέτ Βεϊσέλ*

Ο Αχμέτ Βεϊσέλ γεννήθηκε το 1940 στο χωριό Μύστακας της κοινότητας Αρριανών του νομού Ροδόπης. Δημοτικό πήγε στο χωριό του, στο τουρκικό δημοτικό Σαππών και στο τουρκικό δημοτικό Ινταντιέ της Κομοτηνής. Αργότερα φοίτησε στην Παιδαγωγική Ακαδημία του Λουλεμπουργκάζ στην Τουρκία, από όπου και αποφοίτησε τρίτος. Στις 12/4/1961 άρχισε να υπηρετεί στο τουρκικό δημοτικό Σαππών. Κατά το έτος 1963-64 διορίστηκε στο 1ο Τουρκικό Δημοτικό Κομοτηνής (Ινταντιέ), και εργάστηκε εκεί συνολικά 38 χρόνια μέχρι το 2001, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Ο Αχμέτ Βεϊσέλ ένας άνθρωπος ιδιαίτερα ικανός στην τέχνη και ιδιαίτερα στην ζωγραφική, ταυτόχρονα μαζί με τρεις φίλους του έβγαζε επί 23 χρόνια και το περιοδικό Φίλοι Παιδιά.

* Ένας μύθος που τελειώνει¨/ του Ιμπραήμ Μπαλταλί

Εκδόσεις της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης – 2012

 

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 25/12/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone