ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣ

Οδοφράγματα στον πόνο 34 ετών

 Εμπόδια βρίσκουν μπροστά τους αυτοί που θέλουν να μετάσχουν στην τελετή μνήμης για την 34η επέτειο από την σφαγή Αλεβιτών, προοδευτικών και επαναστατών στο Μάρας.

Κομβόι που είχαν από 9 νομούς σταματήθηκαν

Δεκάδες οχήματα Αλεβίτικων φορέων, δημοκρατικών μαζικών οργανώσεων και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων από 9 νομούς που θέλησαν να έρθουν κατά την 34η επέτειο της σφαγής του Μάρας, εμποδίστηκαν στην είσοδο της πόλης στην περιοχή Ναρλί.

Πολλά οχήματα μέσα στα οποία μεταξύ άλλων βρισκόταν ο βουλευτής Χουσείν Αϊγκούν του CHP, οι βουλευτές του BDP-Ντιγιαρμπακίρ Νουρσέλ Αϊντογάν και του Μάρας Ντουρντού Οζπολάτ και άλλοι εκπρόσωποι κομμάτων σταματήθηκαν από τη αστυνομία στην περιοχή Ναρλί. Κομβόι που κατέφθασαν από Άγκυρα, Τσόρουμ, Μερσίνα, Άδανα, Μαλάτια, Σεβάστεια, Κωνσταντινούπολη, Αφιόν και Σμύρνη.

ABF : Η τελετή μνήμης παρεμποδίζεται με στημένες δικαιολογίες

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αλεβιτών Σελαχαττίν Οζέλ ανέφερε πως ο κόσμος εμποδίζεται από την αστυνομία να πάει στο Μάρας και είπε : ¨ Το πρόγραμμα μνήμης για την 34η χρονιά από την σφαγή της Μαλάτιας εμποδίζεται με στημένες δικαιολογίες από τον υπουργό Εσωτερικών και τον νομάρχη του Μάρας.

………………

Ο Οζέλ ανέφερε πως στο κείμενο της νομαρχίας που του επιδόθηκε, αναφέρονται αυθαίρετες δικαιολογίες του τύπου ¨εθνική ευαισθησία, αδυναμία ασφάλειας¨. Ρωτάμε. Μήπως το κρατος που 34 χρόνια πριν παρέμεινε θεατής ή και κατεύθυνες τους δράστες, αγχώνεται τώρα μήπως αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι της σφαγής ; Όταν ο υπουργός Εσωτερικών και ο νομάρχης του Μάρας μας εμποδίζει να τιμήσουμε τις ψυχές αυτών που έχασαν την ζωή τους, αυτό δεν σημαίνει πως «η σφαγή είναι ελεύθερη και η μνημόνευση απαγορεύεται» ;

…………….

Εφ. Μπιργκιούν 23/12/2012

Σχ : Σχετικά με το τι έγινε στο Μάρας θυμίζουμε τι αναρτήσαμε πέρσι τέτοια μέρα :

Στα επεισόδια του 78 εκατοντάδες –και όχι 100 που είναι η επίσημη άποψη- Αλεβίτες Κούρδοι σκοτώθηκαν. Και όταν λέμε σκοτώθηκαν δεν εννοούμε μόνο από σφαίρες. Ο φανατισμένος όχλος φασιστών-ρατσιστών και θρησκόληπτων σουνιτών επιτέθηκε χωρίς ανθρώπινο φρένο. Μαχαίρια μπαλτάδες και οτιδήποτε άλλο υπήρχε χρησιμοποιήθηκε… Εκατοντάδες μαγαζιά Κούρδων και αριστερών καταστράφηκαν και λεηλατήθηκαν. Το έχουν αυτό, στα ….εθνικά καλέσματα βγάζουν και το κατιτίς τους. Μάλιστα σε κάποια μαγαζιά αφού τα κατέστρεφαν έγραφαν και ¨Πολέμος για τον Αλλάχ¨ ! Τώρα βέβαια πως συμβιβάζεται το να πυροβολείς έμβρυο μέσα στην κοιλιά της μάνας του, να κόβεις με μαχαίρι στήθη γυναικών, να διαλύεις κεφάλια με μπαλτάδες, και ταυτόχρονα να δηλώνεις πίστη στο Θεό…. Το παρακάτω βίντεο είναι στα τούρκικα, αλλά οι εικόνες μιλάνε….