ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Και η μαύρη μαντίλα και το τάκε (σκουφάκι) και το κομπολόι, να μείνουν δικά σου

Μαύρη μαντίλα… Τάκε…Κομπολόι… Σύμβολά της σαρίας, της αμορφωσιάς και των προλήψεων που έκαψαν ζωντανούς τους ανθρώπους στο ξενοδοχείο Μαντιμάκ στην Σεβάστεια. Σύμβολα των παλιανθρώπων που έκαψαν ζωντανούς τους διανοούμενους της χώρας….

Και εντέλει σύμβολα του ΑΚΠ που μετέτρεψε τον στρατό του Ατατούρκ σε στρατό του ιμάμη… Τα τζαμιά σε στρατόπεδα…Τους μιναρέδες σε ξιφολόγχες… Και τους τρούλους σε κράνη….

Το Συνδικάτο Τουρκοκύπριων Δασκάλων (KTOS) που με την αποφασιστική, ρεαλιστική και τίμια στάση του, είναι ένας από τους πιο ισχυρούς μας πύργους, στον συνεχιζόμενο εδώ και μισό αιώνα αγώνα για απόλυτη ανεξαρτησία και δημοκρατία, πραγματοποίησε προχτές μια διαμαρτυρία μπροστά στην τουρκική πρεσβεία.

Στην διαμαρτυρία που έγινα κάτω από το πανό που έγραφε ¨ΑΚΠ-οπαδός της Σαρίας-UBP συνεργάτης¨ , με εντυπωσιακό τρόπο καταγγέλθηκε η προσπάθεια να περάσουν και στην KKTC, τα θρησκόληπτα μέτρα που εφαρμόζονται στην Τουρκια.

Στην διαμαρτυρία, γυναίκες που διαμαρτύρονταν φορούσαν μαύρες μαντίλες, ενώ οι άντρες φορούσαν τάκε και κρατούσαν κομπολόι.

Τόνισαν πως το ΑΚΠ μετά από την Τουρκία σέρνει και την KKTC στο σκοτάδι της σαρίας και των προλήψεων.

Κραύγασαν πως η ρύθμιση της κυβέρνησης των συνεργατών του UBP –μετά από εντολή του AKP- που επιδιώκεται σχετικά με την ενδυμασία των μαθητών στα σχολεία, αποτελεί προϊόν μιας σκοτεινής νοοτροπίας και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει αποδεκτή.

Σο τέλος της διαμαρτυρίας κραύγασαν και πέταξαν στον κήπο της πρεσβείας τις μαντίλες, τα τάκε και τα κομπολόγια. Φωνάζοντας ¨Και η μαύρη μαντίλα και το σκουφάκι και το κομπολόι, να μείνουν δικά σου¨.

Και ενώ κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας που ήταν απόλυτα σύμφωνη με τις αρχές του KTOS, δεν υπήρξε καμμία επέμβαση της αστυνομίας, έπειτα –προφανώς με εντολή από ψηλά- έγινε μήνυση σε βάρος των διαμαρτυρομένων Τζενκ Γκιουρτσάγ, Μπουράκ Μαβίς, Ουγούρ Εριλέν για ¨ακατάλληλη συμπεριφορά¨ !

Ακόμη δεν έμαθαν πως κάθε δίκη σε βάρος αυτών των διαδηλωτών αποτελεί και ένα παράσημο στο στήθος τους !

……………..

Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα 18/12/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone