ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΓΥΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ

Ένα φάντασμα γυρνάει από πάνω μας

 Την ώρα που συνεχίζεται ο απόηχος από τις επιθέσεις του Ερντογάν στο σίριαλ ¨Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής¨ που παρουσιάζει σκηνές από το χαρέμι των Οθωμανών όπως και το πώς σκότωσε με ανελέητο τρόπο ακόμη και τα παιδιά του για χάρη του σουλτανάτου του…..

 Η κυβέρνηση του ΑΚΠ αφού φόρεσε στον στρατό του Ατατούρκ το φόρεμα του στρατού του ιμάμη, άρχισε να κάνει νέα βήματα για την μετατροπή της Τουρκικής Δημοκρατίας σε μια Ισλαμική Δημοκρατία.

Με την ρύθμιση για την ενδυμασία στα σχολεία επίσημα πλέον νομιμοποιήθηκε η μουσουλμανική μαντίλα !

Δόθηκε τέλος στην ενός τύπου ενδυμασία. Απαγορεύτηκαν μόνο τα καλτσόν, τα κοντά παντελόνια, και τα αμάνικα. Πέραν αυτών οι μαθητές μπορούν να ντύνονται όπως επιθυμούν ! Καταργήθηκε επίσης η απαγόρευση που ίσχυε για τα δαχτυλίδια, στο βγάλσιμο φρυδιών, και στην επιμήκυνση των νυχιών.

Η δε μουσουλμανική μαντίλα αφέθηκε ελεύθερη σε όλα τα κατ΄επιλογήν μαθήματα Κορανίου, καθώς και σε όλα τα γυμνάσιο και λύκεια Ιμάμ Χατίπ. Στα υπόλοιπα μαθήματα τα κεφάλια των μαθητριών θα είναι ανοιχτά.

Και όμως ειδικοί της εκπαίδευσης τονίζουν πως αυτό θα προκαλέσει διάδοση της μαντίλας και στα άλλα μαθήματα και θα διαταράξει την ειρήνη στο σχολείο. Αναφέρουν πως η ελεύθερη επιλογή ρούχων θα χαλάσει την ψυχολογία των φτωχών μαθητών και θα φέρει σε δύσκολη θέση τις οικογένειες τους. Εστιάζουν επίσης στ ότι θα εμφανιστούν φαινόμενα εξάρτησης από τις μάρκες ρούχων και επακόλουθων διακρίσεων. Και όσοι μαθητές έχουν χρήματα θα φοράνε τέτοια, όσοι δεν έχουν δεν θα φοράνε. Και ο Ερντογάν αυτό το λέει εκπαίδευση.

Και δυστυχώς για όλα αυτά δεν μπορούμε να πούμε ότι εμάς εδώ στην Κύπρο δεν μας νοιάζουν. Διότι αυτή η σκοτεινή νοοτροπία που επιχειρεί να ρίξει το μαύρο της πέπλο πάνω στην Τουρκία, γυρνάει από άνω μας σαν δαμόκλεια σπάθη.

Διότι τα τζαμιά που πληθύνονται σαν μανιτάρια, οι θεολογικές σχολές στα πανεπιστήμια, και τα καλοκαιρινά μαθήματα Κορανίου που γίνονται σε τζαμιά και σχολεία, είναι όλα παράγωγα αυτής της σκοτεινής νοοτροπίας που θέλει να μετατρέψει την Τουρκία σε Ισλαμική Δημοκρατία. Άλλωστε μας το είχαν πει από την αρχή : ¨Η φυλή σας χάλασε ! Θα σας στείλουμε και άλλους Τούρκους και θα σας Τουρκοποιήσουμε ! ¨ Για αυτό και μετέφεραν τόσους ακόμα εδώ από την Τουρκία. Ολοκληρώθηκε ο εκτουρκισμός ! Μας είπαν πως ¨Χάσατε την θρησκεία σας. Η πνευματικότητα σας είναι πολύ ισχνή. Θα σας εξισλαμίσουμε ! ¨.

………………

Μια στις δυό φορές μας λένε πως ότι γίνεται στην Τουρκία θα γίνει και εδώ…Θα δείτε…. Αυτά τα μέτρα του Ισλάμ στην εκπαίδευση σύντομα θα μεταφερθούν και εδώ. Και μάλιστα αυτοί που εναντιώνονται σε αυτά , προσπαθούν να τους εκφοβίσουν με απειλές του τύπου ¨Θυμήσου την Σεβάστεια και το ξενοδοχείο Μαντιμάκ¨ !

Η Τουρκία καλπάζει προς την σαρία !

Και εμείς έχουμε πολλούς λόγους για να μην παραμένουμε απαθείς απέναντι σε αυτό τον κίνδυνο…

Εφ. Αφρίκα 30/11/2012

Μεχμέτ Λεβέντ

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone