ΕΝΤΑΣΕΙΣ

Μια ακόμη προειδοποίηση από το Ιράν προς την Τουρκία για τους Πάτριοτ

Ο υπουργός Άμυνας του Ιράν Αχμέντ Βαχίντι δήλωσε πως η εγκατάσταση από το ΝΑΤΟ των αντιαεροπορικών πυραύλων Πάτριοτ στα σύνορα με την Συρία, μετά από αίτημα της Τουρκίας, θα βλάψει την ασφάλεια της ίδιας της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ΙRNΑ, υπουργός Άμυνας Βαχίντι δήλωσε πως ¨ Η εγκατάσταση των πυραύλων Πάτριοτ δεν συμβάλει στην ασφάλεια της Τουρκίας. Ζημία προκαλεί στην Τουρκία. Η Δύση πάντοτε κινείται με βάση την σκοπιά της και τα συμφέροντα της. Εμείς είμαστε ενάντιοι στις επεμβάσεις της στις σχέσεις των χωρών στην περιοχή.¨

Και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε χτεσινή του δήλωση, ισχυρίστηκε πως ο πραγματικός στόχος των πυραύλων Πάτριοτ που θα εγκατασταθούν στην Τουρκία ενάντια σε πιθανή επίθεση από την Συρία, είναι το Ιράν.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν είχε επικρίνει με σκληρά λόγια τον αρχηγό του Ιρανικού Γενικού Επιτελείου Χασάν Φιρουζαμπαντί που είχε δηλώσει πως ένεκα των Πάτριοτ μπορεί να προκύψει 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Ο Ερντογάν ευρισκόμενος σε τηλεοπτική εκπομπή και απαντώντας σε θέματα επικαιρότητας είχε δηλώσει πως ¨ Ο αρχηγός αυτός του Επιτελείου λέει ανοησίες. Δεν χρειάζεται να δώσω απάντηση. Ποιος είναι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου και εξ ονόματος τίνος μιλά ; Ποιος μιλά εξ ονόματος τίνος στο Ιράν ; Ποιος έχει λόγο αυτή τη στιγμή στο Ιράν ; Και καθώς δεν είναι γνωστό ποιος και πως μιλάει, συνεχίζεται η ομιλία γύρω από αυτά. Εμείς ξέρουμε την δουλειά μας, αποφασίζουμε μόνοι μας¨.

 Εφ. Χουριέτ 22/12/2012