ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΚΟΓΚΟΛ !

Δικαστική απόφαση : Το Παλτό αποξένωσε από την θητεία !

Ποινή για το θεατρικό έργο ¨Το παλτό¨ του Ρώσου κλασσικού Νικολάι Γκογκόλ. Από πέντε μήνες τιμωρήθηκαν οι ηθοποιοί που ανέβασαν το θεατρικό έργο ¨Το Παλτό¨ για το οποίο είναι γνωστή η φράση του Ντοστογιέφσκι πως ¨Όλοι μας βγήκαμε από το Παλτό του Γκογκόλ¨.

Ποινή επήλθε για το θεατρικό έργο ¨Τα Παλτό¨ του Ρώσου κλασσικού Νικολάι Γκόγκολ για ¨αποξένωση από την θητεία¨. Οι 6 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων και η θεατρική σκηνοθέτης Νιμέτ Ναζλί Μασατσί τιμωρήθηκαν με 5 μήνες φυλάκισης ο καθένας για ¨αποξένωση από την στρατιωτική θητεία¨.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης στο 20ο Πρωτοδικείο Σμύρνης, παραβρέθηκε εκ των κατηγορουμένων η σκηνοθέτης Νιμέτ Ναζλί Μασατσί και δικηγόροι. Η Μασατσί στην υπεράσπιση της, είπε πως έκαναν θέατρο δρόμου και δεν αποδέχτηκε τις κατηγορίες που τις απέδιδαν.

Ο δικηγόρος Τατζετίν Ουστουντάγ ισχυρίστηκε πως το άρθρο 318 του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα που περιλαμβάνει το αδίκημα ¨αποξένωση από την στρατιωτική θητεία¨ για το οποίο κατηγορούνται και οι πελάτες του, αποτελεί παράβαση της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

…………..

Εφ. Ραντικάλ 18/12/2012 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone