ΣΚΟΡΠΙΑ ΟΣΤΑ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

Βρέθηκαν τάφοι Αρμενίων

 

Κατά την διάρκεια εργασιών για την διαπλάτυνση του δρόμου στο 20ο χλμ της οδού Σιίρτ-Ερούχ αποκαλύφθηκαν περίπου 100 τάφοι που ανήκουν σε Αρμένιους.

Νεκροταφείο βρέθηκε κατά την διάρκεια κατασκευής δρόμου μεταξύ των πόλεων Σίιρτ και Ερούχ, βρέθηκε νεκροταφείο το οποίο φέρεται να ανήκει σε Αρμένιους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πριν από ένα μήνα κατά την διάρκεια εργασιών μηχανημάτων έργου στο 20ο χλμ του δρόμου Σίιρτ-Ερούχ αποκαλύφθηκαν πολλά οστά και έτσι έγινε αντιληπτό πως επρόκειτο για νεκροταφείο. Τα οστά τα οποία σκόρπισαν γύρω, τα μάζεψαν κάτοικοι της περιοχής και τα επανατοποθέτησαν στους τάφους.

Δίπλα ακριβώς στο νεκροταφείο υπάρχει Αρμενική εκκλησία

Χωρικοί από το χωριό Καγιαμπογάζ που βρίσκεται κοντά στο μέρος όπου αποκαλύφθηκαν οι τάφοι, ανέφεραν πως οι τάφοι ανήκουν σε Αρμένιους και ότι μπροστά ακριβώς από την τοποθεσία εκείνη υπάρχει η αρμενική εκκλησία Ντερσίμς. Οι πολίτες μάλιστα αντέδρασαν καθώς μετά από την καταστροφή του νεκροταφείου και το σκόρπισμα των οστών κατά τις εργασίες που έγιναν, οι αρμόδιοι δεν προέβησαν σε καμμία κίνηση.

Yuksekovahaber.com  30/11/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone