ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Ο Ερντογάν έκανε έναν απολογισμό των περασμένων χρόνων και του 2012 και έστειλε ευχές για το καινούργιο έτος

Τηλεοπτικό διάγγελμα προς το Έθνος απηύθυνε ο πρωθυπουργός Ερντογάν . Ο Ερντογάν ξεκίνησε το διάγγελμα κάνοντας έναν απολογισμό των περασμένων χρόνων.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τρέφουν μεγαλύτερες ελπίδες, θέτουν μεγαλύτερους στόχος κάθε νέο έτος, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Μέχρι σήμερα διατηρήσαμε την όρθια μας στάση, κυματίσαμε με περηφάνια τη σημαία μας, οικοδομήσαμε μια Τουρκία που το διαβατήριο και το νόμισμα μας χαίρει σεβασμού σε όλο τον κόσμο και το όνομα της οποίας αποτελεί ελπίδας για τους καταπιεσμένους και τους αδικημένους».

Ο Ερντογάν μίλησε εκτενώς για τα έργα που αποπερατώθηκαν κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον δορυφόρο Göktürk-2.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι άρχισαν να λαμβάνουν τις πρώτες εικόνες από τον δορυφόρο Göktürk-2 ο οποίος είναι κατασκευασμένος σχεδόν πλήρως με εγχώριες δυνατότητες, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την ιστορία της Τουρκίας καθώς και για το μέλλον της.

Ο σχεδόν ολοκλήρωσε το τηλεοπτικό διάγγελμα του προς το έθνος με ευχές για το καινούργιο έτος.

«Εύχομαι το 2013 να φέρει ειρήνη, γαλήνη και σταθερότητα στην χώρα μας, στην περιοχή μας, στη γείτονα μας τη Συρία, στο συριακό λαό, στο παλαιστινιακό λαό, στον ιρακινό λαό καθώς και σε όλους τους καταπιεσμένους λαούς της υφηλίου».

 TRT 30/12/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone