ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

¨Δεν χρειάζεται συζήτηση, το μάθημα των θρησκευτικών είναι συνταγματική υποχρέωση¨

Ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Ομέρ Ντιντσέρ, σε δήλωση του στην Αμάσεια, είπε πως το μάθημα των θρησκευτικών αποτελεί συνταγματική υποχρέωση.

Ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Ομέρ Ντιντσέρ που πέρασε την βραδιά του στην Αμάσεια, επισκέφτηκε τα ιστορικά μνημεία της πόλης. Ακολούθως μετείχε σε συγκέντρωση που είχε οργανώσει το κόμμα του.

Σύμφωνα με την είδηση του DHA, απαντώντας εκεί σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το υποχρεωτικό μάθημα των θρησκευτικών είπε : ¨ Το υποχρεωτικό όπως είπατε μάθημα των θρησκευτικών, αποτελεί συνταγματική επιταγή. Τα παιδιά σε όλα μας τα σχολεία, εκτός από τα μειονοτικά, είναι υποχρεωμένα να το διδαχτούν. Κατά καιρούς πολλοί μαθητές μας ή γονείς που δεν θελαν αυτό το μάθημα, είχαν προσφύγει δικαστικά. Μετέφεραν το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι αποφάσεις όμως και των δικαστηρίων στην Τουρκία και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έκριναν πως το μάθημα πρέπει να γίνεται υπό τον όρο να γίνεται με τρόπο αντικειμενικό και ισότιμο. Για αυτό δεν υπάρχει ανάγκη να συζητάμε ξανά και ξανά αυτό το θέμα. Γιατί να χάνουμε χρόνο κάθε φορά συζητώντας αυτό το θέμα ;¨.

 Εφ. Μπιργκιούν 22/12/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone