ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ DEB ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ¨ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ¨

Eθιμοτυπική επίσκεψη του προέδρου του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και επιτροπής στον σύλλογο μας

 

Ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς στις 29/11/2012 επισκέφτηκε τον Σύλλογο Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης του Βίττεν. Το Δ.Σ. του συλλόγου μας υποδέχτηκε τον πρόεδρο και την επιτροπή του στην είσοδο.

 Στην ομιλία που έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου Μεσούτ Χουσείν, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη του κόμματος DEB στον σύλλογο, και ενημέρωσε τα μέλη του συλλόγου και τους καλεσμένους για τις δραστηριότητες του συλλόγου.

………….

Ο Μεσούτ Χουσεΐν παρείχε πληροφορίες σχετικά με τον τομέα γυναικών και τον τομέα νεολαίας, καθώς και για τα μαθήματα τουρκικών και Κορανίου για παιδιά δημοτικού, που γίνονται με μεγάλη συμμετοχή.

Ομιλία του προέδρου του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς

Αξιότιμοι συμπατριώτες μου σα φέρνω χαιρετίσματα από τη ωραία μας Δυτική Θράκη. Απόψε εδώ υπάρχουν άτομα που με ξέρουν και άλλα που δεν με ξέρουν. Ο Δρ. Σαδίκ Αχμέτ ίδρυσε το πρώτο πολιτικό κόμμα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης το κόμμα Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης (Σεπτέμβριος του 1991). Στις 11/7/2012 εγώ ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς εξελέγην στην προεδρία του κόμματος.

Την προεδρία στο κόμμα από το 1991 που ιδρύθηκε μέχρι το 1995 την άσκησε ο αείμνηστος Ηγέτης μας. Αφού έφυγε από ανάμεσα μας και μετά, λόγω του αντιδημοκρατικού πλαφόν του 3%,υπήρξε στροφή στα δύο μεγάλα κόμματα, και φυσικά ο Νο 1 λόγος για αυτό ήταν για να μπορέσει να σταλεί στην βουλή Τούρκος της Δυτικής Θράκης. Για αυτό για πολλά χρόνια το DEB βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Το 2010 μαζί με συντρόφους αναλάβαμε καθήκοντα, βαλθήκαμε να το ξαναστήσουμε με στόχο μια ισχυρή πολιτική οντότητα, διότι είδαμε πως στα 17 χρόνια που δίναμε τις ψήφους μας στα δύο μεγάλα κόμματα, δοκιμάσαμε αλλά δυστυχώς αυτοί μας θυμούνται μόνο στις εκλογές (τότε μας λένε είστε Τούρκοι), αλλά στα θέματα των μειονοτικών και πολιτικών δικαιωμάτων, εκτός από κάποιες βελτιώσεις, δεν μπορέσαμε να πάρουμε κανένα δικαίωμα μας.

Εμείς είπαμε πως αυτό δεν πάει άλλο, και με την λογική πως αυτό το κόμμα μας αφέθηκε παρακαταθήκη, αναλάβαμε το 2010, αρχίσαμε διαδικασία επανασύστασης και μέσα στα δύο χρόνια γυρνώντας χωριό χωριό και συνοικία-συνοικία περιγράψαμε το κόμμα DEB στον κόσμο μας. Δόξα τω Θεώ βρήκαμε μεγάλη στήριξη, αυτή την στιγμή τα μέλη μας έχουν ξεπεράσει τα 5.000, και σας λέω πως όπου πάω σε κάθε χωριό και συνοικία, δεν έχουν ξεχάσει τον Ηγέτη των Τούρκων Δυτικής Θράκης και το κόμμα DEB. Βρήκαμε μεγάλο ενθουσιασμό, που όταν τον αντικρίσαμε σκεφτήκαμε πως ¨Να η μειονότητα επιστρέφει στην ουσία της¨. Έτσι εμείς πηγαίνουμε και περιγράφουμε το DEB, στην Ελλάδα, στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Ρόδο, στην Κω, αλλά και στην μητέρα πατρίδα , σε Προύσα, Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη.

Ιστοσελίδα του Συλλόγου Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης του Βίττεν-Γερμανίας   3/12/2ο12

Σχ : Και φυσικά όλα αυτά τα ταξίδια του προέδρου του DEB και των μελών του, όπως και τα έξοδα για τα γραφεία και τις εκδρομές , όλα καλύπτονται από τις εισφορές των μελών (…..).