ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ABTTF ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Η Δυτικοθρακιώτικη επιτροπή επισκέφτηκε την αντιπροσωπεία της ABTTF στις Βρυξέλλες

Στις 28/11/2012 ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη (DEB) Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο ειδικός γραμματέας και σύμβουλος του προέδρου του DEB Αϊντίν Αχμέτ, η γραμματέας του κόμματος DEB Ζερρίν Χουσείν, και ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά επισκέφτηκαν τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) στις Βρυξέλλες. Μετά από την εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που οργάνωσαν από κοινού η ABTTF και το DΕΒ σχετικά με τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εθνικά Τούρκων στην Ελλάδα , στην επίσκεψη που έκανε η Δυτικοθρακιώτικη επιτροπή, τους συνόδεψαν ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου, ο αντιπρόεδρος της ABTTF Τζεγκίζ Ισμαήλ και τα μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας αυτής, Σαμί Γιουσούφ και Ραμαδάν Ραμαδάν.

Πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου : Στοχεύουμε στο να καταστήσουμε την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης ακόμη πιο ορατή στην Ε.Ε. και ιδιαίτερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην επίσκεψη στην αντιπροσωπεία της ABTTF στις Βρυξέλλες στην οποία παραβρέθηκε και ο διευθυντής της FUEN Χάνς Χάϊνριχ Χάνσεν, ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου ανέφερε πως η διοργάνωση του συνεδρίου στις 28/11 στο ευρωκοινοβούλιο του συνεδρίου στο οποίο συζητήθηκαν τα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης αποτέλεσε μια σημαντική πρωτιά, και ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους της μειονότητας για την συμμετοχή τους. Ο Χαμπίπογλου ανέφερε πως αποτελεί ευχάριστη εξέλιξη το γεγονός πως παρά την αύξηση των θεμάτων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα, ο αγώνας για την Δυτική Θράκη έχει αρχίσει να προβάλλεται σε διάφορα επίπεδα.

…………….

Πρόεδρος της FUEN Χάνσεν : Ως FUEN θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ABTTF

Ο πρόεδρος της FUEN Χάνσεν συνεχάρη την ABTTF για τα γεμάτα αποφασιστικότητα που κάνει για την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης. Ο Χάνσεν ανέφερε πως στο διάστημα 22 με 25 Νοεμβρίου η ABTTF επισκέφτηκε τις μειονότητες στην περιοχή Σλέσβιγκ-Χολστάιν, και ότι και αυτές στηρίζουν την ABTTF.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 30/11/2012

Σχ : Ποιός πληρώνει το ενοίκιο και τα κοινόχρηστα του γραφείου στις Βρυξέλλες ; Σας παρακαλώ μην είστε μίζεροι ! Τα μέλη του συλλόγου μαζεύουν ευρώ-ευρώ και ανοίγουν παντού γραφεία !

 Γιατί μήπως τα καλά μας τα παιδιά πως πήγαν δηλαδή στις Βρυξέλλες ; Με λεφτά από τον τσεκμετζέ του σπιτιού τους ; …

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone