1200 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΠΥΡΕΣ !

Αστυνομική έφοδος σε μπαρ ξενοδοχείο για την εκμετάλλευση τουρίστα

Στο ντοκιμαντέρ με τίτλο ¨Πόλη Απατεώνων¨ ο παρουσιαστής του National Geographic TV Κόνορ Γούντμαν, παρουσίασε την περίπτωση Καναδού τουρίστα ο οποίος ισχυρίζεται πως τον εξαπάτησαν στο μπαρ του ξενοδοχείου G.H Otel στο Μπέιογλου της Κωνσταντινούπολης.

Μετά από την καταγγελία του τουρίστα η αστυνομία με εισαγγελική εντολή συνέλαβε 39 άτομα μεταξύ των οποίων και τον επιχειρηματία του ξενοδοχείου.

Μέχρι τώρα έχουν γίνει 37 φορές αστυνομικές επιχειρήσεις στο μπαρ του ξενοδοχείου και ο δήμος έχει επιβάλει πρόστιμα ύψους 484 εκ. λιρών. Οι επιχειρηματίες του ξενοδοχείου μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρώσει τα πρόστιμα.

Στην εκπομπή του Κόνορ Γούντμαν που φέρνει στην επικαιρότητα θέματα εξαπάτησης, αυτή τη φορά είχε ως θέμα την εξαπάτηση ενός Καναδού τουρίστα στο μπαρ του ξενοδοχείο Grand Hisar Otel. Ο τουρίστας αυτός δήλωσε που του ζήτησαν να πληρώσει πολύ υψηλό ποσό για μπύρες που ήπιε και έκανε καταγγελία στην αστυνομία. Η Εισαγγελία Κωνσταντινούπολης μετά από την καταγγελία έδωσε την σχετική εντολή στην αστυνομία. Μονάδες της αστυνομίας προχτές το βράδυ επέδραμαν στο μπαρ του ξενοδοχείου.

………………

Στην εκπομπή μετά από τις πόλεις Μαρακές, Ρώμη, Πράγα, Μπουένος Άϊρες, Μπαρτσελόνα, Ρίο, Δελχί, την περασμένη εβδομάδα παρουσιάστηκε το σχετικό με την Κωνσταντινούπολη επεισόδιο. Ο Κόνορ Γούντμαν αρχικά έδειξε τουρίστες που είχαν εξαπατηθεί σε ταξίδι πλοίου στην Κωνσταντινούπολη. Μετά πέρασε σε περιστατικά εξαπάτησης στο Μπέιογλου. Σε ξενοδοχείο ήρθε λογαριασμός 640 ευρώ για δύο μπύρες. Άλλο θύμα περιγράφει πως για δύο μπύρες του ήρθε λογαριασμός 1280 ευρώ. Ο Γούντμαν στην εκπομπή του είχε άτομο ονόματι Νουρί που περιέγραψε τον πως γίνονται οι εξαπατήσεις. Ο Γούντμαν κλείνοντας την εκπομπή ανέφερε πως ¨Εάν πάτε στην Κωνσταντινούπολη προσέξτε τα όλα αυτά και μην εξαπατηθείτε¨.

 Εφ. Χουριέτ 4/12/2012