ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΝΤΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΡΑΦ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ…

H κυβέρνηση να βελτιώσει την γραμμή της 

Ο Αρίντς ο οποίος πρότεινε στην εφημερίδα Ταράφ ¨να βελτιώσει την γραμμή της¨ πρέπει να κοιτάξει πρώτα την κυβέρνηση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς μιλώντας στην εκπομπή ¨Ο σφυγμός της Άγκυρας¨ του τηλεοπτικού καναλιού KanalTürk, δήλωσε πως παρακολουθεί την εφημερίδα Ταράφ από την πρώτη μέρα που βγήκε και πρόσθεσε πως ¨Πιστεύω πως υπήρξε μια δημοσιογραφική επιτυχία που θα περάσει ως πολύ σημαντική στην ιστορία¨.

Ο Αρίντς ερωτηθείς σχετικά με τις παραιτήσεις του Διευθυντή Έκδοσης Αχμέτ Αλτάν και της Γιασεμίν Τσογκάρ, σχολίασε ως εξής : ¨Παρακολουθώ την εφημερίδα Ταράφ από την μέρα που βγήκε και μου αρέσει……Τον τελευταίο καιρό απογοητεύτηκα από κάποια άρθρα της. Μίλησα με κάποιους για αυτό το θέμα. Αναρωτήθηκαν αν υπάρχει μετατόπιση του άξονα στην εφημερίδα Ταράφ. Όταν μίλησα για αυτό μου ανέφεραν τις προτιμήσεις του Αχμέτ Αλτάν. Αυτά που γράφτηκαν τον τελευταίο καιρό για τον πρωθυπουργό, και τα ειρωνικά για την κυβέρνηση του ΑΚΠ γραφτά….Ο τρόπος είναι σημαντικός. Φυσικά μπορεί να ασκείται κριτική αλλά ο τρόπος είναι σημαντικός.

 ¨Η σκληρότητα του δεν έχει όρια¨

Τα άρθρα του κυρίου Αλτάν μου άρεσαν πολύ. Αλλά όταν ασκούσε κριτική, δεν είχε όριο στην σκληρότητα του.

…………………..

Πιστεύω πως αυτή περίοδος θα καταγραφεί σαν μια σημαντική δημοσιογραφική επιτυχία. Η έκδοση της Ταράφ ήταν μια επωφελής υπόθεση. Έστω και αν έθλιβε κάποιους, ήταν πολύ επωφελής για την εξέλιξη της δημοκρατίας. Μετά άλλαξαν στάση. Έπιασαν μια γραμμή κατηγορώντας την κυβέρνηση και θέλοντας να την εξοντώσουν. Εάν σταματήσει να εκδίδεται η Ταράφ θα λυπηθώ. Πρέπει αντί να εξαφανιστεί, να βελτιώσει την γραμμή της και να συνεχίσει τον δρόμο της¨.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ….

Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε από την σφαγή του Ουλούντερε. Συγγνώμη δεν ζητήθηκε, το περιστατικό δεν διαφωτίστηκε, και κανένας υπεύθυνος δεν τιμωρήθηκε. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Δημοκρατίας δεν παραδόθηκαν στην βουλή οι αναφορές του Ελεγκτικού Συμβουλίου. Έτσι επήλθε βαρύ χτύπημα στην διαφάνεια. Η Τουρκία είναι πρώτη στον κόσμο σε αριθμό φυλακισμένων δημοσιογράφων. Η μεταρρυθμιστική διαδικασία σχετικά με την Ε.Ε. σταμάτησε. Τα αναμενόμενα δημοκρατικά βήματα δεν έγιναν. Οι εργασίες για το νέο σύνταγμα προχωράνε με ρυθμούς χελώνας.

 Εφ. Ταράφ 17/12/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone