ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Mεγαλύτερο θέμα μας, η μη αναγνώριση από το ελληνικό κράτος

 

O Φεχίμ Αχμέτ -βοηθός του μουφτή Κομοτηνής, είπε πως το μεγαλύτερο βάσανο τους είναι η μη αναγνώριση από την ελληνική κυβέρνηση. Ο Αχμέτ δήλωσε πως ¨παρά το ότι είμαστε εκλεγμένοι δεν μας αποδίδονται οι αρμοδιότητες που έχουν δοθεί στους διορισμένους μουφτήδες¨.

 Επιτροπή του δήμου Οσμάνγκαζί από την Προύσα επισκέφτηκε την αιρετή μουφτεία Κομοτηνής. Μιλώντας κατά την επίσκεψη ο Φεχίμ Αχμέτ -βοηθός του μουφτή Κομοτηνής, ανέφερε πως η Τουρκική μειονότητα που ζει στην Ελλάδα θα καταβάλει πάντα μεγάλες προσπάθειες για την συντήρηση των εθνικών και θρησκευτικών της αξιών. 

Ο Αχμέτ δήλωσε πως το μεγαλύτερο τους βάσανο είναι η μη αναγνώριση από την ελληνική κυβέρνηση και είπε τα εξής : ¨Εμείς παρά το ότι έχουμε εκλεγεί από τον λαό δεν έχουμε τις αρμοδιότητες που έχουν ι διορισμένοι από την ελληνική κυβέρνηση μουφτήδες. Τα αδέρφια μας οι Τούρκοι για βασικές θρησκευτικές υποχρεώσεις όπως η ταφή υποχρεώνονται να πάρουν έγκριση από τους διορισμένους μουφτήδες¨.

Ο Αχμέτ τόνισε πως μετά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τα μειονοτικά θέματα χρησιμοποιούνται ως πολιτικό υλικό, και ότι ακόμη δεν έχουν αποδοθεί βασικά μειονοτικά δικαιώματα, όπως αυτό της εκπαίδευσης στην μητρική γλώσσα.

Ο Φεχίμ Αχμέτ μίλησε ως εξής : Μέχρι το 1991 δεν μπορούσαμε να βγάλουμε άδεια σπιτιού, δίπλωμα και άδεια αυτοκινήτου. Ως αποτέλεσμα των αγώνων που διεξαγάγαμε αρχίσαμε να αποκτούμε αυτά τα δικαιώματα. Εδώ εμείς ως αιρετοί μουφτήδες και βοηθοί, καταβάλλουμε κάθε είδους προσπάθεια για την διατήρηση των θρησκευτικών, εθνικών και πολιτιστικών αξιών του λαού μας που ζει εδώ. Διαθέτουμε 103 μαθήματα Κορανίου. Εξ αυτών τα 73 είναι για ενήλικες γυναίκες. Στα μαθήματα Κορανίου μας παράλληλα με την θρησκευτική εκπαίδευση, παρέχουμε κατάρτιση σχετικά με την ολοκλήρωση της Τουρκικής μειονότητας¨.

Στην επίσκεψη μετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος του Οσμάνγκαζί Γκιουλέρ Ναλμπάντ, ο Σουκρού Κιοσέ-πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης, ο αντιπρόεδρος του κόμματος ΑΚΠ-Προύσας Μουσταφά Γκιουρσές και ο Σουλεϊμάν Κεσκίν.

 Εφ. Μπιρλίκ 13/11/2012

Σχ : Και όλοι αυτοί οι υπαγόμενοι στον ψευδομουφτή ιμάμηδες και δάσκαλοι Κορανίου από που πληρώνονται ; Μηπως ο καθένας τους έχει και από έναν λογαριασμό στην Ziraat ; Και όλα αυτά τα λεφτά από που έρχονται ; …..

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone