ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ

Ταξίδι στην Άγκυρα από την Τουρκική Ένωση Ξάνθης

 

Tαξίδι δύο ημερών στην Άγκυρα οργάνωση η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, κατά την 74η επέτειο που ο ιδρυτής και Τρανός Ηγέτης Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ πέρασε στην αιωνιότητα. 

Η επιτροπή ξεκίνησε στις 18.00 της 9/11/2012 και έφτασε στην Άγκυρα στις 07.00 της 10/11/2012. Μετά από ξεκούραση λίγων ωρών, η επιτροπή μας επισκέφτηκε την Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση όπου έγινε δεκτή από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κύριο Μπεκίρ Μποζντάγ. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Προύσας κύριος Χακάν Τσαβούσογλου. Μετά από την συνάντηση η επιτροπή παρατήρησε την ειδική για την 10η Νοεμβρίου συνεδρίαση της βουλής. Μετά από το γεύμα που παρέθεσε στην επιτροπή ο καταγόμενος από την Κομοτηνή βουλευτής του ΑΚΠ Προύσας κύριος Χακάν Τσαβούσογλου, την επιτροπή δέχτηκε ο πρόεδρος του κόμματος CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στο γραφείο του στην βουλή. Στην εν λόγω συνάντηση παραβρέθηκε και ο υποψήφιος βουλευτής Σμύρνης με το CHP και πρόεδρος του παραρτήματος Σμύρνης του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης κ. Αϊντίν Οζτζάν. Ακολούθως την επιτροπή υποδέχτηκε στα κεντρικά γραφεία του MHP, o πρόεδρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Στις 11 Νοεμβρίου 2012 η επιτροπή μας επισκέφτηκε το μαυσωλείο του Ατατούρκ, και με επίσημη τελετή βρέθηκε ενώπιον του ΑΤΑΤΟΥΡΚ μας. Η επίσκεψη στο μαυσωλείο του Ατατούρκ έληξε με επίσκεψη στο μουσείο συνοδεία ξεναγού. Η επιτροπή μετά από την επίσκεψη στο μαυσωλείο, πήγαν σε εμπορικό κέντρο και αργότερα ξεκίνησαν για Ξάνθη.

Ιστοσελίδα της ΤΕΞ  14/11/2012