¨ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΤΟΥ 1915 ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΩΝ¨

¨Δεν είμαστε οι Αρμένιοι του 1915 και οι Ρωμιοί των Σεπτεμβριανών¨

Λόγια τύπου απειλής από τον Σιρί Σακίκ : ¨Από αυτόν που έχει λίγα φεύγουν λίγα, από αυτόν που έχει πολλά χάνονται πολλά¨. 1.500 περίπου μέλη του BDP συγκεντρώθηκαν στην Σμύρνη για να εκδηλώσουν την στήριξη τους στους απεργούς πείνας.

Ο βουλευτής του BDP Σιρρί Σακίκ μιλώντας στους διαδηλωτές και αναφερόμενος στα επεισόδια της Προύσας είπε ¨Βάλτε το στο μυαλό σας, οι Κούρδοι δεν είναι σαν τους Αρμένιους το 1915 να τους σφάξετε, οι Κούρδοι δεν είναι σαν τους Ρωμιούς και τους Εβραίους που τους διώξατε με τα Σεπτεμβριανά . Οι Κούρδοι έχουν μια παροιμία, «Από αυτόν που έχει λίγα φεύγουν λίγα, από αυτόν που έχει πολλά χάνονται πολλά». ¨

Ο Σακίκ απαντώντας στην κουβέντα που είπε ο Ερντογάν πως ¨Αρκετά άτομα στην Τουρκία ζητάνε να επιστρέψει ποινή του θανάτου¨ είπε : ¨Οι Κούρδοι από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας μέχρι σήμερα έφτασαν με εκτελέσεις των προγόνων τους. Οι Κούρδοι δεν υπέκυψαν σε εσάς. Το να απειλεί κάποιος τους Κούρδους με εκτελέσεις είναι μάταιες φλυαρίες.

………………..

Επί 54 μέρες τα άτομα αυτά επένδυσαν το σώμα τους στο θάνατο, για να σταματήσει το αίμα, να διασφαλιστεί η ειρήνη και να μην πεθαίνουν τα παιδιά των Τούρκων και τω Κούρδων. Δεν έχουν κάποιο αίτημα για τις συνθήκες των φυλακών, τα αιτήματα τους είναι για να σταματήσει το αίμα, θυσιάζουν τις ζωές τους για τον λαό. Και ενώ η εξουσία έπρεπε να πάρει αυτό το μήνυμα βγαίνει και λέει πως ¨κάνουν σόου¨. Να είναι αληθές, πως οι Κούρδοι κρατούμενοι κάνουν σόου χορεύοντας μπροστά στον θάνατο τους. Και ενώ εσείς γονατίζετε μπροστά στον θάνατο, τα τέκνα των Κούρδων για χάρη της γλώσσας τους ποτέ δεν γονατίζουν μπροστά στον θάνατο. Η ηγεσία της χούντας της 12ης Σεπτεμβρίου το 1984 έλεγε για τους τότε απεργούς πείνας πως ¨κρυφά κρυφά τρώνε¨ , αλλά 4 άτομα πέθαναν. Το 1996 στην εξουσία ήταν το κόμμα της Ευημερίας από πού προέρχεται και ο πρωθυπουργός. Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Σεβκέτ Καζάν είχε δηλώσει για τους απεργούς πείνας στο Ντιγιαρμπακίρ, πως ¨έχουν στοκάρει από την καντίνα και τρώνε¨, αλλά 16 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Το 2001 ήταν ο συνασπισμός των κομμάτων DSP, MHP και ANAP. Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης είχε κάνει την ίδια δήλωση και τότε 112 επαναστάτες είχαν χάσει την ζωή τους. Τώρα είναι έτος 2012 με πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν. Η κρατική παράδοση δεν αλλάζει, τα ίδια λέει κι αυτός¨.

………………….

Εφ. Χουριέτ 4/11/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone