KOINO ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΚΑΙ ΖΕΪΜΠΕΚ

Κοινό δελτίο τύπου των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Η ημερομηνία της δημοσίευσης στον τύπο της ανακοίνωσης του Ιλχάν Αχμέτ, συμπίπτει με την ημερομηνία κατά την οποία τίθενται για συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή τα νέα οικονομικά μέτρα.

Παρά το ότι οι εργαζόμενοι, οι καταστηματάρχες, οι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, ο λαός της Ροδόπης και της Ξάνθης, ζήτησαν από τους βουλευτές μας να πούνε “ΟΧΙ” στα νέα μέτρα, οι βουλευτές του Κουβέλη και της ΔΗΜΑΡ (σύμφωνα με όσα ακούγονται) κόντρα στις επιθυμίες του λαού μας, θα ψηφίσουν “ΝΑΙ” στον οικονομικό προϋπολογισμό και στις μεταρρυθμίσεις που αφορούν τα εργασιακά (περικοπές στους μισθούς εργαζομένων, υπαλλήλων και συνταξιούχων), κάτι που φέρνει σε δύσκολη θέση την ΔΗΜΑΡ Ροδόπης αλλά και τον Ιλχάν Αχμέτ.

Εξαιτίας αυτής της απόφασης της ΔΗΜΑΡ, ο Ιλχάν Αχμέτ πανικοβλήθηκε και φαίνεται ότι σάστισε και δεν ξέρει σε ποιόν να επιτεθεί. Με τη ανακοίνωση τύπου, σκοπός του Ιλχάν Αχμέτ ήταν να δημιουργήσει πάλι θέμα γύρω από τον εαυτό του και να έρθει πάλι στην επικαιρότητα και αποσπώντας την προσοχή της μειονότητας από την ψηφοφορία της Βουλής, επιχειρεί να μας κάνει, την μειονότητα μας δηλαδή, να καταπιούμε το ¨ΝΑΙ¨ του Κουβέλη.

……………………….

Αντίθετα με όσα αναφέρει το δελτίο τύπου του Ιλχάν Αχμέτ, στην πραγματικότητα δεν είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Ζεϊμπέκ και Α. Καραγιουσούφ που “χάσανε το μπούσουλα”, αλλά ο ίδιος ο Ιλχάν Αχμέτ. Διότι η πυξίδα του πρώην βουλευτή εδώ και καιρό είναι χαλασμένη. Με τη σκέψη του ¨με ποιο κόμμα θα εκλεγώ βουλευτής¨στην πολιτική του ζωή και ιδιαίτερα στις τελευταίες εκλογές τριγυρνώντας σαν τον τουρίστα Ομέρ της Γεσίλτζαμ, δεν έμεινε μέρος (πολιτικό κόμμα) και πόρτα να που να μην χτύπησε. Ο Ιλχάν Αχμέτ ξεκινώντας από το κόμμα της ΝΔ, στη συνέχεια πηγαίνοντας στη Δημοκρατική Συμμαχία και στο τέλος μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου και τα αποτελέσματα της 17ης Ιουνίου, συντετριμένος και έχοντας χάσει και τις δύο εκλογές, από εκείνη τη μέρα – παρόλο που το λέει για εμάς – εκείνος είναι σαν σαστισμένη πάπια…Στην πολιτική θα ξέρεις και την ήττα και την νίκη. Πάνω από όλα θα σέβεσαι την εκτίμηση του λαού.

…………………

Μήπως ο πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, στην ανακοίνωσή του έφερε στα μέτρα του την ερώτηση- πρόταση της κυρίας Ρεπούση, επειδή ήθελε να αθωώσει τον εαυτό του; Διότι την περίοδο που ο ίδιος ήτανε βουλευτής (2004-2007) ήταν που έγινε στην Ελλάδα υποχρεωτική η φοίτηση των παιδιών στο νηπιαγωγείο (Ν3518/2006). Τότε τι έκανε ο Ιλχάν Αχμέτ; Αναρωτιόμαστε. Μήπως με το σλόγκαν “Πρώτα Μειονότητα” στθηκε απέναντι στην απόφαση που πάρθηκε, έκανε άραγε κάποια ερώτηση στην τότε υπουργό Παιδείας κ. Γιαννάκου ζητώντας δίγλωσσα νηπιαγωγεία για τα παιδιά της μειονότητας; Προφανώς περίμενε την εκλογή της κ. Ρεπούση ως βουλευτού για να το ανακοινώσει. Να μην ξεχνάμε ότι το 2006 ο Ιλχάν Αχμέτ ήταν βουλευτής του τότε κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ.

Είναι σε όλους γνωστό πως το θέμα με τα νηπιαγωγεία που προστέθηκε στο χρόνιο ¨εκπαιδευτικό ζήτημα¨ , δεν είναι ένα καινούριο θέμα. Αυτό το ζήτημα προέκυψε το 2006 όταν ο Ιλχάν Αχμέτ ήταν εκλεγμένος βουλευτής με το κυβερνόν τότε κόμμα, και έσκασε στις μέρες μας. Είναι κρίμα αλλά το θέμα του νηπιαγωγείου όπωως και ο νόμος για τους 240 ιμάμηδες είναι κληρονομιά που μας απέμεινε από τον Ιλχάν Αχμέτ και από την κυβέρνηση στην οποία ήταν βουλευτής…

Το γεγονός μάλιστα πως μια βουλευτής του Κουβέλη που στηρίζει την κυβέρνηση και είναι στο πλευρό του Σαμαρά, παρουσίασε γράφοντας μόνη της μόνο μια ερώτηση για τα νηπιαγωγεία της μειονότητας και στη συνέχεια αποτραβήχτηκε, ήταν κάτι που τόσο τους ανθρώπους της μειονότητας όσο και εμάς τους βουλευτές μας εξέπληξε και αδυνατούσαμε να το κατανοήσουμε.

Εφόσον η κ. Ρεπούση και ο Ιλχάν Αχμέτ έχουν ειλικρινές ενδιαφέρον για για τη μειονοτική εκπαίδευση και ιδιαίτερα για το θέμα των νηπιαγωγείων, τότε κι εμείς τους ρωτάμε: ” Στον τωρινό Υπουργό Παιδείας στάλθηκε μια ερώτηση σχετικά με τα νηπιαγωγεία από το κόμμα DEB και η απάντηση που έδωσε ο Υπουργός ανακοινώθηκε στο μειονοτικό τύπο. Η γραπτή απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στην κ. Ρεπούση γιατί δεν ανακοινώθηκε και αυτή στο μειονοτικό τύπο, αλλά κρατήθηκε κρυφή από τους ανθρώπους της μειονότητας σα μυστικό του κράτους;” Ο Ιλχάν Αχμέτ που συχνά αναφέρει την και καλά μεγάλη του επινόηση-το σλόγκαν “Πρώτα Μειονότητα”, δεν πρέπει να αναφέρει στην μειονότητα μας τις εξελίξεις στο θέμα των νηπιαγωγείων ; Ρωτάμε ξανά: “Άραγε τώρα ποιος κρατάει το στόμα του κλειστό απέναντι στο θέμα αυτό, οι βουλευτές Ξάνθης και Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ ή ο Ιλχάν Αχμέτ και η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ;”

Όπως ξέρει και ο κ. Ιλχάν Αχμέτ και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΔΗΜΑΡ Ροδόπης την αναγκαιότητα ίδρυσης δίγλωσσων νηπιαγωγείων για τους ανθρώπους της μειονότητας που ζούνε στην περιοχή μας την υποστήριξε πρώτος ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα, στο προεκλογικό του έντυπο ο Αϊχάν Καραγιουσούφ (αντί για την παραγωγή πούρων) έγραφε με κατανοητό σε όλους τρόπο και ζητούσε ανοιχτά την ίδρυση δίγλωσσων νηπιαγωγείων. Και βεβαίως σήμερα το κόμμα που έχει ασχοληθεί πιο διεξοδικά από όλους με το θέμα αυτό και είναι ενημερωμένο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ. Επειδή γνωρίζουμε ότι καταθέτοντας μία ή δύο ερωτήσεις στη Βουλή το θέμα των δίγλωσσων νηπιαγωγείων δε θα λυθεί, μαζί με άλλους βουλευτές του κόμματός μας συνεργαζόμαστε σοβαρά, αλλά ο κ. Ιλχάν Αχμέτ που να το ξέρει αυτό;

Σύμφωνα με αυτόν η πολιτική είναι το να γράφεις ερωτήσεις, να βγαίνεις στο ραδιόφωνο και μετά να περιμένεις από τον κόσμο να σε πιστέψει. Όσο πιο εύκολη είναι η πολιτική, τόσο πιο “φτηνή” γίνεται. Είναι καλό αυτό να το θυμόμαστε…

Δεν καταλαβάινουμε για τι πράμα μιλάει ο Ιλχάν Αχμέτ όταν αναφέρει πως ¨Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκαναν τίποτε για το θέμα του νηπιαγωγείου του Εχίνου που στους τρεις τελευταίους μήνες έχει καταστεί το σημαντικότερο θέμα της μειονότητας μας¨.

Εμείς εξ όσων γνωρίζουμε για το θέμα του Εχίνου, τα παιδιά αυτά δεν πηγαν ή δεν τα έστειλαν στο νηπιαγωγείο και γι’ αυτό το λόγο δε μπόρεσαν να εγγραφούν στο δημοτικό .Υπενθυμίζουμε πως όταν προέκυψε αυτό το θέμα εμείς οι Αϊχάν Καραγιουσούφ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Αχμέτ Χατζήοσμάν αμέσως επισκεφτήκαμε το Υπουργείο Παιδείας και ενημερώσαμε τον υφυπουργό για το πρόβλημα της εγγραφής των μαθητών στο δημοτικό και στη συνέχεια ο Αϊχάν Καρά Γιουσούφ στην Κομοτηνή συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Συντονιστικού Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης και ενημερώθηκε σχετικά με την πορεία του θέματος, ενώ η συνάντηση αυτή και το περιεχόμενό της, όπως θα θυμόσαστε, κοινοποιήθηκε στον τύπο για να ενημερωθεί ο κόσμος της μειονότητας.

Είναι στην κρίση των ψηφοφόρων να εκτιμήσουν το πόσο μπορέι να ξεφτιλίσει για την πολιτική ένας άνθρωπος την ταυτότητα του, όταν από την μια σαν τον υπάλληλο του Κουβέλη λέει πως ¨ο Κουβέλης έτσι, ο Κουβέλης αλλιώς” και από την άλλη ασκεί πολιτική με το σλόγκαν ¨πρώτα η μεινότητα¨ λέγοντας πως δήθεν δεν είναι κομματικός.

Ο πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, επειδή δε γνωρίζει την οργάνωση του κόμματός μας ισχυρίζεται ότι το κόμμα δεν μας επέτρεψε να καταθέσουμε ερώτηση στη βουλή. Κανονικά είν αι λάθος να απαντάς σε τέτοιες ανοησίες ,αλλά παρόλα αυτά θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε κάτι στον Ιλχάν Αχμέτ : Το να κάνεις πολιτική στην αριστερά είναι δύσκολο. Διότι στην αριστερά η “φτηνή” πολιτική δεν έχει θέση. Κανένας πραγματικός αριστερός δεν ασκεί “φτηνή” πολιτική. Δεν ξέρω γινόμαστε αντιληπτοί; Η κοσμοθεωρία μας δεν κοροϊδεύει τον άνθρωπο, αλλά τον αντιμετωπίζει και του συμπεριφέρεται με σοβαρότητα και δεν επέτρεψε ποτέ ούτε και θα επιτρέψει στο μέλλον “φτηνές” πολιτικές . Οι αριστεροί είμαστε άνθρωποι με ανεκτικότητα και ακεραιότητα.

Ο Ιλχάν Αχμέτ σύμφωνα με την πολιτική ορολογία, λέγοντας ανοησίες στο δελτίο τύπου, σε μια πρόταση αναφέρει ” Αυτοί δεν είναι βουλευτές της μειονότητας, είναι δύο υπάλληλοι υπό τις εντολές του ΣΥΡΙΖΑ” αφήνοντας υπονοούμενα για το κόμμα μας αλλά και για τους βουλευτές μας. Υπάρχει όμως κάτι που διαφεύγει από τον Ιλχάν Αχμέτ. Εμείς ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας υπόψη μας ότι ο Ιλχάν είναι και μέλος της μειονότητας και Έλληνας πολίτης, είμαστε βουλευτές και του ίδιου.

Όσον αφορά το προεκλογικό έντυπο του Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και τις αρμοδιότητες του μουφτή που πηγάζουν από τη Σαρία, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό είναι ξεκάθαρη. Κανένα θρησκευτικό ίδρυμα (εκκλησία, μουφτεία κλπ) δε μπορεί να ασκεί δικαστική εξουσία. Δηλαδή, “διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας”. Με λίγα λόγια σημαίνει το εξής. Αντί να διορίζεται ο μουφτής από το κράτος, θα εκλέγεται από την μειονότητα μας. Κι από την άλλη ο κ. Πανούσης της ΔΗΜΑΡ για όσα χρόνια διέμενε στην περιοχή μας δε θυμήθηκε να ασχοληθεί με το θέμα της Σαρίας, και τώρα που ζει στην Αθήνα το θυμήθηκε ; Στο προεκλογικό έντυπο του Αϊχάν Καράγιουσούφ υπήρχε το ακόλουθο μήνυμα σχετικά με τα ιεροσπουδαστήρια : η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τα σχολεία αυτά πρέπει να αλλάξουν τρόπο λειτουργίας και να λειτουργήσουν σα θρησκευτικά λύκεια (imam hatip). Δηλαδή οι απόφοιτοί τους να προορίζονται μόνο για τη θρησκεία.

Τέλος, θα είναι για δικό του όφελος να πάψει να ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ- Ροδόπης και είναι χωρίς νόημα να απαντήσουμε αν είμαστε βουλευτές της μειονότητας ή της πλειονότητας. Εμείς είμαστε βουλευτές και της μειονότητας και της πλειονότητας, όσων μας ψήφισαν και όσων δε μας ψήφισαν, των κατοίκων Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Έβρου, της Ελλάδας και του ίδιου του Ιλχάν Αχμέτ… Αυτού του είδους οι κενές ερωτήσεις σχετικά με την ταυτότητα των ανθρώπων είναι “φτηνά” πολιτικά τερτίπια. Υπενθυμίζουμε την παροιμία: “των αρπακτικών πτηνών η ζωή είναι μικρή”.

Οι βουλευτές Ροδόπης και Ξάνθης ΣΥΡΙΖΑ

Αϊχάν Καραγιουσούφ

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 8/11/2012