ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΛΕΠΤΩΝ ΟΠΩΡΑΣ…

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ουνάλ : Δεν εδόθη καμμία άδεια από την πλευρά μας για την εν λόγω μεταφορά όπλων¨

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Σελτσούκ Ουνάλ ανέφερε σχετικά με την είδηση για την παράνομη μεταφορά όπλων με πλοίο στο Άντεν, πως δεν έχει δοθεί καμμία σχετική άδεια για την συγκεκριμένη μεταφορά, πως ο φόρτος εστάλη από μια τουρκική εταιρία, και ότι στα έγγραφα που υποβλήθηκαν στο τελωνείο παρουσιάζονται ως μπισκότα.

Ο Ουνάλ απαντώντας γραπτά σε ερώτημα σχετικά με την είδηση που δημοσιεύτηκε σε ΜΜΕ πως στο λιμάνι Άντεν της Υεμένης κατασχέθηκαν σε πλοίο προερχόμενο από την Τουρκία τρεις χιλιάδες περίστροφα, αυτόματα όπλα και σιγαστήρες, και στον ισχυρισμό πως μεταφέρθηκαν κρυφά όπλα από την Τουρκία στην Υεμένη, ανέφερε τα εξής :

¨Μετά από τις εν λόγω ειδήσεις, έγινε γνωστό από τις Υεμενικές αρχές με τις οποίες είχαμε επαφές, πως το αναφερόμενο φορτίο στάλθηκε από μια τουρκική εταιρία και ότι στα έγγραφα που παρουσιάστηκαν στο τελωνείο, ήταν δηλωμένα σαν μπισκότα.Το θέμα χωρίς καθυστέρηση τέθηκε υπόψη των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, και ερευνάται σε όλες του τις διαστάσεις.

Δεν εδόθηκε καμμία άδεια από την πλευρά μας για την συγκεκριμένη μεταφορά όπλων. Ουσιαστικά σε μια περιοχή υψηλού κινδύνου συγκρούσεων, δεν θα μπορούσε να τεθεί θέμα τέτοιας άδειας εξαγωγής όπλων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν περισσότερους θανάτους ανθρώπων. Επίσης οι εξαγωγές όπλων της χώρας μας πραγματοποιούνται σύμφωνα με την σχετική διεθνή νομοθεσία, και κοινοποιούνται με διάφανο τρόπο στις διεθνείς πλατφόρμες¨

………………..

Εφ. Ραντικάλ 6/11/2012