ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΙΜΑΜΗ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟ ΠΟΛΙΤΗ!

Συνελήφθη ο ιμάμης Ρόδου Ιλτέρ χότζας

Νέες διαστάσεις στην κρίση ιμάμη στην Ρόδο

Ο τοποθετηθείς από την διοίκηση Βακουφίων ως ιμάμης στην Ρόδο Χασάν Καρααλί -παρά το ότι η κοινότητα των μουσουλμάνων Ρόδου διόρισε και δέχτηκε ως ιμάμη τον Ιλτέρ χότζα- σήμερα έφτασε να γίνει αιτία περιστατικού στο οποίο επενέβη η αστυνομία στο τζαμί

Αναφέρεται πως ο Χασάν Καρααλί πήγε στο τζαμί και προσπάθησε να τελέσει το ναμάζι. Η κοινότητα εναντιώθηκε. Ο Χασάν Καρααλί ισχυριζόμενος πως δέχτηκε επίθεση από τον καταγόμενο από την Τουρκία Σουνουσί Μισιρόγλου με την υποκίνηση του Ιλτέρ Μέτσο, υπέβαλλε μήνυση εναντίον τους , και έτσι οι Ιλτέρ Μέτσο και Σουνουσί Μισιρόγλου συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο και στο κρατητήριο. Οι συλληφθέντες και κρατηθέντες Ιλτέρ Μέτσο και Σουνουσί Μισιρόγλου αύριο αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστή.

Δεν καταλαβαίνουμε αυτήν την επιμονή που δείχνει το ελληνικό κράτος να επεμβαίνει ακόμη και στα εσωτερικά των ιερών χώρων των μουσουλμάνων στα τζαμιά. Ο διορισμός και η εξουσιοδότηση ενός ιμάμη δεν είναι δουλειά του κράτους και των οργάνων του.

Η μουσουλμανική κοινότητα είναι αυτή και μόνη που αποφασίζει το ποιος θα τελέσει το ναμάζι. Δεν μπορεί κανείς να υποχρεωθεί να κάνει ναμάζι πίσω από κάποιον τον οποίο δεν τον θέλει και δεν τον αποδέχεται. Όσο το ταχύτερο το ελληνικό κράτος μετανιώσει για αυτήν του την επιμονή τόσο το καλύτερο. Σε διαφορετική περίπτωση καταστρέφεται το κύρος του εντός του μουσουλμανικού κόσμου.

Εφ. Τρακιανίν Σεσί   7/11/2012

Σχ : Τι άλλο θα δούμε ; Ήρθε ο μογγόλος από την Τουρκία και επιτέθηκε στον νόμιμο ιμάμη !  

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone