ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΟΥΣΤΑΦΑΚΕΜΑΛΙΑ

Χιλιάδες Μουσταφακεμάλια

Στις 10 Νοεμβρίου, στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής σύσσωμη σχεδόν η μειονοτική ηγεσία (λείπανε οι βουλευτές στην Αθήνα) τίμησε τον Μουσταφά Κεμάλ ως «συμπολίτη» της – λόγω της βαλκανικής του καταγωγής – και ως «ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας», δηλαδή του κράτους το οποίο αναφέρουν οι ίδιοι πάντοτε ως μητέρα πατρίδα.

Μετείχαν οι δήμαρχοι, οι τουρκομουφτήδες, η χήρα του Σαδίκ, οι πρόεδροι των απαγορευμένων Συλλόγων, οι πρώην βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ, Αχμέτ Φαίκογλου και Τσετίν Μάντατζη κ.α. Δεν θα αναφέρουμε τα λόγια του Προξένου, που είναι διπλωματικός υπάλληλος της γείτονος και είναι αναμενόμενο το τι θα πει, αλλά θα σημειώσουμε όσα είπαν κάποιοι δήθεν συμπολίτες μας, σεσημασμένοι πράκτορες της Άγκυρας.

Προσπερνώ λοιπόν την «περηφάνεια» του δημάρχου Ιάσμου Ισμέτ Καντί, και την αναφορά του στη φράση ¨Τι ευτυχία να λες πως είσαι Τούρκος¨. Προσπερνώ επίσης τις γραφικότητες της χήρας Σαδίκ που μας πληροφόρησε ότι σαν τον λεγάμενο γεννιέται ένας κάθε 100 χρόνια. Στέκομαι λίγο στον Σαμί Τοραμάν, πρόεδρο του απαγορευμένου «Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δ. Θράκης», που συνέκρινε τον Ατατούρκ με τους Μουσολίνι, Χίτλερ και Σαλαζάρ (που «όλοι εξαφανίστηκαν»), κατατάσσοντάς τον μεταξύ τών πραγματικών ομοίων του!

Και καταλήγω με τα μαργαριτάρια του αρχιπράκτορα, του τουρκομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε:

«Μιλώντας για αντικεμαλικό τμήμα, αυτό χρησιμοποιήθηκε για την διάσπαση των Τούρκων. Με αυτόν τον τρόπο οι Τούρκοι είχαν ένα σωρό προβλήματα. Δόξα τω Θεώ πλέον σήμερα όλα τα τέκνα της Δ. Θράκης και σε κάθε τμήμα, αντιλαμβάνονται και συζητάνε τους στόχους του Ατατούρκ και το όραμα ειρήνης που είχε για τον κόσμο. Αποτέλεσε αίτιο ενότητας και όχι διάσπασης μας.

Δημιουργέ μου, ευλόγησε να ανατραφούν στην Δυτική μας Θράκη πολλοί ακόμη Μουσταφά Κεμάλ, διότι τους έχουμε ανάγκη¨.

Ωραίος, δεν μπορείτε να πείτε!…

 Εφ. Αντιφωνητής 16/11/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone