ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ

¨Η Ελλάδα μας ξέγραψε¨

Το ελληνικό νησί του Καστελόριζου, είναι εξαρτημένο από την Τουρκία

Ο δήμαρχος Καστελόριζου Παύλος Πανηγύρης δήλωσε πως για χρόνια οι κάτοικοι του Καστελόριζου καλύπτουν σημαντικό τμήμα ν των αναγκών τους από την Τουρκία και ότι για αυτό τον λόγο ¨Το νησί είναι εξαρτημένο από την Τουρκία¨.

Ο Πανηγύρης στην δήλωση του που δημοσιεύεται στην ελληνική ειδησεογραφική ιστοσελίδα ¨News247¨, παραπονιέται για την αδιαφορία της Αθήνας για το Καστελόριζο. 

¨Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΞΕΓΡΑΨΕ¨

Ο Πανηγύρης αναφέρει πως κατά την 18χρονη θητεία του ως δήμαρχος Καστελόριζου, επισκέφτηκαν το νησί πολλοί Έλληνες πρόεδροι της Δημοκρατίας και πρωθυπουργοί, αλλά ότι κανένας τους δεν επέδειξε το απαραίτητο ενδιαφέρον, και ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα έχει ξεγράψει προ πολλού το Καστελόριζο.

Ο Πανηγύρης ισχυρίστηκε πως ο Γεώργιος Παπανδρέου (παππούς του πρώην ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου), είχε δεχτεί με κάποια ανταλλάγματα στην Κύπρο να παραχωρήσει το Καστελόριζο, κάτι που όπως είπε αναφέρεται στα αρχεία του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Πανηγύρης αναφερόμενος στις σχέσεις των κατοίκων του νησιού με τους κατοίκους του Κας, είπε πως όταν εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος το 1995, ήρθε σε επαφή με τον δήμο Κας και είχε προτείνει να βελτιώσουν τις σχέσεις τους.

¨ΕΞΑΡΤΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ¨

Ο Πανηγύρης ανέφερε πως το Καστελόριζο για πολλά χρόνια απομονώθηκε από τις κυβερνήσεις της Αθήνας, υπέπεσε σε κατάσταση εξάρτησης από την Τουρκία και είπε πως ¨Για πολλά χρόνια έχουμε εμπορικές σχέσεις με τους κατοίκους του Κας. Εγώ θέλησα να καταστήσω ακόμη πιο ανθρώπινες και πιο φιλικές τις σχέσεις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτούς που βρίσκονται απέναντι. Για χρόνια αποτέλεσαν διέξοδο στα προβλήματα υγείας που είχαμε. Και αυτό δεν είναι ντροπή να το πω. Να μην ξεχνάμε πως ακόμα εξαρτόμαστε από αυτούς.¨

Ο δήμαρχος του Καστελόριζου που βρίσκεται σε απόσταση μόνο 1300 μέτρων από την Τουρκία, σε παλαιότερη δήλωση του, είχε απειλήσει πως λόγω της αδιαφορίας των κυβερνήσεων της Αθήνας θα κήρυττε την ανεξαρτησία του Καστελόριζου και θα γυρνούσε στην δραχμή.

 Haberturk 12/11/2012