ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΔΟΥΛΟΣ !

Το ξέρατε πως ήταν το κράτος της KKTC –δηλαδή ο λαός της- που πλήρωσε τα αεροπορικά εισιτήρια, τα έξοδα διαμονής, μετακίνησης και όλα τα άλλα έξοδα για την επίσκεψη που έκανε στην Βόρειο Κύπρο ο υπουργός Ε.Ε. της Τουρκικής Δημοκρατίας και αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς μαζί με τον βουλευτή Κωνσταντινούπολης του κόμματος ΑΚ Μετίν Κιουλούνκ και τον ακόλουθο του υπουργείου Ε.Ε. Χαλούκ Ιλιτζάκ ;

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 13 με 15 Οκτωβρίου 2012 από τον Εγεμέν Μπαγίς και την επιτροπή του, οι οποίοι είχαν μια σειρά από συναντήσεις στην Βόρεια Κύπρο. Το κόστος για τα εισιτήρια από Άγκυρα-Ερτζάν, για την διαμονή, και για όλα τα επίσημα έξοδα καλύφθηκαν από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών της KKTC, από τον κωδικό ¨Δαπάνες για προώθηση, τελετές, εκθέσεις και εκδηλώσεις¨.

Η κάλυψη όλων αυτών των εξόδων της επίσκεψης που έγινε πριν το συνέδριο του UBP στις 21/10, προκάλεσε την αντίδραση της κοινής γνώμης. Η παρουσία του Μπαγίς εκείνες τις μέρες που κόντευε το συνέδριο του UBP και τα σχετικά με αυτό μηνύματα που είχε δώσει, είχε σχολιαστεί πως αποτελούσε στήριξη προς τον πρωθυπουργό Ιρσέν Κιουτσούκ. Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν διότι ενώ όταν συχνά πηγαίνει στην Τουρκία κάποιος υπουργός ή βουλευτής της KKTC οι δαπάνες καλύπτονται από την KKTC, τώρα όλα τα έξοδα δεν πληρώθηκαν από την Τουρκία αλλά πάλι από την KKTC.

Εφ. Κίμπρις Ποστασί  26/11/2012