ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΕ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

Ο ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΙΛΤΕΡ ΜΕΤΣΟ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΜΠΙΡΛΙΚ

Αναφέρεται πως ο θρησκευτικός λειτουργός Ρόδου Ιλτέρ Μέτσο και ο Σουνουσί Μισιρόγλου συνελήφθη από την αστυνομία. Λέγεται πως η αστυνομία της Ρόδου συνέλαβε τους Ιλτέρ Μέτσο και Σουνουσί Μισιρόγλου και τους έβαλε στο κρατητήριο για να τους πάει στο δικαστήριο.

Ως εφημερίδα Μπιρλίκ επικοινωνήσαμε με τον Ιλτέρ Μέτσο στις 20.15 και μας είπε πως ¨Ναι είναι αληθές, αυτή τη στιγμή είμαι στο αστυνομικό τμήμα. Συζητώ με τον δικηγόρο μου. Πάρτε λίγο αργότερα¨.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

Ο συλληφθείς θρησκευτικός λειτουργός Ιλτέρ Μέτσο μίλησε στην εφημερίδα Μπιρλίκ

Ιλτέρ Μέτσο : Ακόμη και αν καταληφθεί το τζαμί, για εμάς όλη η γη είναι μετζίτ. Για αυτό κάνουμε το ναμάζι μας παντού.

Ο Ιλτέρ Μέτσο που εδώ και τρία χρόνια ασκεί τα καθήκοντα του θρησκευτικού λειτουργού στην Ρόδο, συνελήφθη σήμερα γύρω στις 14.45. Εμείς ως εφημερίδα Μπιρλίκ επικοινωνήσαμε μαζί του γύρω στις 22.30 και αφού του μεταφέραμε τα περαστικά μας, προσπαθήσαμε να πάρουμε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις.¨ Η δήλωση που έκανε ο Ιλτέρ Μέτσο έχει ως εξής : :Εγώ ασκώ τα καθήκοντα του ιμάμη με την έγκριση του κόσμου εδώ και τρεισήμισι χρόνια. Σήμερα πήγα στο τζαμί για να τελέσω το μεσημεριανό ναμάζι. Εκείνη την ώρα είχε πάει νωρίτερα στ τζαμί ο διορισμένος ιμάμης Χασάν Καρά Αλή και στεκόταν στο μιχράμπ. Το άτομο αυτό χωρίς να δείξει κανένα έγγραφο ούτε σε εμένα ούτε στον κόσμο ήρθε σήμερα και κατέλαβε το μιχράμπ. Μάλιστα το άτομο αυτό υποθέτω με την στήριξη της βακουφικής είχε έρθει μαζί με 10 γυναίκες δίπλα του. Εγώ λοιπόν πήγα στο μιχράμπ και του είπα ¨μου επιτρέπετε ;¨. Όταν αυτός είπε όχι ξέσπασε μια ταραχή. Φυσικά εγώ έκανα ότι ήταν δυνατό για να μην υπάρξει ταραχή. Μετά από αυτό το περιστατικό το άτομο αυτό πήγε στην αστυνομία, μου υπέβαλε μήνυση και είπε στην αστυνομία πως είναι διορισμένος και ότι θέλησε να κάνει ναμάζι.

¨Ότι και να μας συμβεί εμείς δεν μετανιώνουμε και θα αγωνιστούμε¨

Αυτή τη στιγμή είμαι κρατούμενος στο κρατητήριο. Μαζί μου κρατούμενος είναι και ο Σουνουσί Μισιρλίογλου. Αλλά είμαστε σε διαφορετικά μέρη. Το περιστατικό αυτό πλήγωσε βαριά την κοινότητα. Εάν η πρώτη πράξη ενός ανεπιθύμητου ανθρώπου είναι αυτή, αναλογιστείτε εσείς τις υπόλοιπες. Εγώ θέλω να πω το εξής : Ότι και να μας συμβεί εμείς δεν μετανιώνουμε και θα αγωνιστούμε. Εγώ ήρθα εδώ για να υπηρετήσω τους ανθρώπους μας, και πιστεύω πως έχουν ανάγκη αυτές τις υπηρεσίες. Και δεν προτίθεμαι να παρατήσω τους ανθρώπους μας εδώ. Ακόμη και αν καταληφθεί το τζαμί, για εμάς όλη η γη είναι μετζίτ. Για αυτό κάνουμε το ναμάζι μας παντού. Αυτή την ενότητα και την ομοψυχία μας δεν πρέπει ποτέ να την αφήσουμε, πάντα την συνεχίζουμε. Αρκεί εμείς να είμαστε μέσα σε ενότητα, ομοψυχία και ψύχραιμοι . Εγώ παρά το ότι είμαι κρατούμενος, αυτό δεν με αποτρέπει καθόλου από τα θρησκευτικά μου πιστεύω. Όλα αυτά αποτελούν μια μεγάλη ντροπή για την δημοκρατία της Ελλάδας, πρόκειται για μια ασέβεια απέναντι στα δίκαια και τις ελευθερίες του ανθρώπου

 Εφ. Μπιρλίκ 7/11/2012