ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ¨ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ¨….

Ο πρέσβης Ακτσά πάλι μίλησε σαν νομάρχης

Μας ανησυχούν οι αγορές από τον νότο

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Λευκωσία Χαλίλ Ιμπράμ Ακτσά ανέφερε πως η βοήθεια της Τουρκικής Δημοκρατίας προς την KKTC θα συνεχιστεί αλλά ότι θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στους χώρους χρήσης αυτής της βοήθειας στην KKTC.

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Λευκωσία Χαλίλ Ιμπράμ Ακτσά, ευρισκόμενος στα εγκαίνια του δρόμου Ριζοκάρπασο-Λιμάνι, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την οικονομία της KKTC.

Ο πρεσβευτής Ακτσά συνέχισε λέγοντας τα εξής :

Αυτά τα οποία εφαρμόζουμε στην Βόρεια Κύπρο, τα ίδια εφαρμόζουμε και στην Τουρκία. Σχετικά με τις επενδύσεις σε αεροδρόμιο, συστήματα ηλεκτρισμού, τηλεπικοινωνιών και λιμανιών δεν θα υπάρξει καμμία αποχώρηση από την πλευρά της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Πλέον έχει έρθει ο καιρός αυτά να κατασκευάζονται με δικαίωμα χρήσης εκ μέρους αυτών που τα κάνουν, να εισέλθει δηλαδή ο ιδιωτικός τομέας. Μακάρι το συντομότερο δυνατό να επιτευχθεί αυτό.

………………….

Ο πρεσβευτής Ακτσά ανέφερε πως το να γίνονται δαπάνες στην Νότια Κύπρο την ώρα που η Τουρκία στέλνει πόρους στην KKTC, είναι ένα μόνιμο θέμα ανησυχίας το οποίο δημιουργεί αμφιβολίες. Ο Ακτσά ανέφερε πως σύμφωνα με την έρευνα δύο πανεπιστημίων, λαμβανομένου υπόψη και των δαπανών που γίνονται στα καζίνα, βγήκε ότι οι δαπάνες που κάνει η Βόρεια Κύπρος στον νότο είναι 5 φορές μεγαλύτερες από αυτές που κάνει ο νότος στην Βόρεια Κύπρο. Κάτι που όπως είπε ο πρεσβευτής είναι μια χασούρα για την οικονομία της χώρας.

Ο Ακτσά ανέφερε πως δεν κατηγορεί αυτούς οι οποίοι ψωνίζουν από τον νότο και ότι βλέπει το θέμα μέσα στην οικονομική του πραγματικότητα.

……………………

Τουρκοκυπριακή εφ. Αφρίκα 14/11/2012