ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Τελευταίος πικρός τούρκικος καφές στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελευταίος πικρός τούρκικος καφές στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής.

Η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής από το 1928 έως σήμερα αποτελεί ένα κέντρο που προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες προς την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης. Η χώρα μας η Ελλάδα που δεν αποδέχεται την εθνική ταυτότητα της Τουρκικής Μειονότητας, στις 29 Νοεμβρίου 1983 έκλεισε την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής επειδή έφερε στην ονομασία της την λέξη ¨τουρκική¨.

Η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής στερούμενη από το 1983 ενός επίσημου στάτους, συνέχισε τις δραστηριότητες της. Το κυλικείο που λειτουργούσε υπό την αιγίδα του συλλόγου, τον τελευταίο καιρό υπέστη έφοδο από την Εφορία Κομοτηνής και ασκήθηκε πίεση να κλείσει. Σκοπός είναι να εμποδιστεί η συνάντηση των Τούρκων. Διότι εδώ και πολλά χρόνια είναι το μόνο σημείο όπου μπορούνε οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης να συναντηθούνε και να συζητήσουνε τα θέματα τους. Με άλλα λόγια είναι η καρδιά των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Η κατάργηση αυτού του ιστορικού χώρου του στοχοποιημένου από το ελληνικό κράτος, συλλόγου όπου γίνεται γυμναστική ιδεών για την επίλυση των θεμάτων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και ενισχύεται η ενότητα και η ομοψυχία, αποτελεί σβήσιμο από την ιστορία.

Το σημείο αυτό στάσης όλων των ανθρώπων μας που έρχονται από τα χωριά στην Κομοτηνή, αποτελεί μια ζωντανή ιστορία. Για όλα τα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης που αφέθηκε στην Ελλάδα το 1923, κάτω από αυτή την στέγη ήταν που αναζητήθηκαν λύσεις και παρήχθησαν πολιτικές.

Η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής που αποτελεί έναν ζωτικό χώρο για την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, και για τους νέους μας είναι ένα σημείο συνάντησης μετά το σχολείο, ένα χωνευτήριο.

Ως Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης παρά τις χρόνιες καταπιέσεις και όλες τις πολιτικές των διακρίσεων, προσπαθήσαμε να ζήσουμε πάντα με ψυχραιμία, μετριοπάθεια και θετικά. Ωστόσο η απώλεια του κυλικείου που κρατούσε όρθια την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής μας έχει εξοργίσει.

Η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης χάνοντας την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής χάνει την επίλυση των θεμάτων, τους νέους της, τις πολιτικές που θα παραγόταν, τα έθιμα, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της. Εν ολίγοις χάνει την αναπνοή της και τα ανακλαστικά που την κρατούνε στην ζωή.

Είναι λυπηρό την ώρα δίνονται όλα τα δικαιώματα στις μειονότητες που φιλοξενούνται από το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας, η Ελλάδα να τηρεί μια αντίθετη στάση. Και η μητέρα πατρίδα μας Τουρκία που με την συνθήκη της Λοζάννης το 1923 μας άφησε σε αυτή τη χώρα, και η χώρα μας η Ελλάδα που φέρει όλες τις ευθύνες για την ζωή μας, φέρουν μεγάλες ευθύνες ώστε να ζούμε σε αυτή τη χώρα μέσα σε γαλήνη και ευτυχία. Αναμένουμε την εκ μέρους των εκπλήρωση αυτών των υποχρεώσεων.

Από σήμερα η απώλεια μας είναι μεγάλη. Η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης πρέπει να στηρίξει την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής. Διότι μέχρι σήμερα η την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής στήριξε την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης

Σήμερα είναι καιρός για ενότητα και ομοψυχία. Σήμερα είναι καιρός να είμαστε ζωντανοί και ισχυροί. Σήμερα είναι καιρός να στηρίξουμε τον αγώνα μας. Σήμερα είναι καιρός να δώσουμε τα χέρια και να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα.

Εϊ Τούρκε της Δυτικής Θράκης ! Εάν σήμερα ως κοινωνία δεν στηρίξουμε τον αγώνα μας, αύριο δεν θα βρίσκουμε κανένα να μας στηρίξει στα δικά μας θέματα.

Εξ ονόματος του Δ.Σ. της G.T.G.B.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 9/11/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone