ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ FYROM

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ FYROM

Η πρόταση περί απαγόρευσης της προβολής των τουρκικών σήριαλ προκάλεσε την αντίδραση του Τουρκικού Δημοκρατικού Κόμματος

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατά του υπουργού της FYROM που πρότεινε την απαγόρευση των τουρκικών σίριαλ που σπάνε ρεκόρ τηλεθέασης στη FYROM.

Το Τουρκικό Δημοκρατικό Κόμμα το οποίο είναι κυβερνητικός εταίρος επέκρινε τις δηλώσεις του Υπουργού Πληροφόρησης και Κοινωνίας.

Ο υπουργός Πληροφόρησης και Κοινωνίας της FYROM Ίβο Ιβανόφσκι την περασμένη εβδομάδα είχε αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να απαγορευτεί η προβολή των τουρκικών σίριαλ.

Ο ηγέτης του εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού Τουρκικού Δημοκρατικού Κόμματος Kενάν Χασίπι αφού επέκρινε τον Ιβανόφσκι είπε τα εξής: «αυτές οι δηλώσεις είναι μια πολύ λανθασμένη κίνηση και ένα θλιβερό συμβάν είτε από την άποψη της ιστορίας, είτε από την άποψη της φιλίας μεταξύ των δυο χωρών».

Αφού υπενθύμισε ότι η πρώτη χώρα που άσκησε κρητική κατά των τουρκικών σήριαλ ήταν η Ελλάδα, ο Χασίπι δήλωσε «δεν αρμόζει καθόλου ένας υπουργός της FYROM να προβεί σε αυτές τις δηλώσεις μόλις μετά από την Ελλάδα. Παρόλο που είναι κυβερνητικός μας εταίρος η αντίδραση του αυτή ενόχλησε και εμάς».

Ο ηγέτης του Τουρκικού Δημοκρατικού Κόμματος τόνισε ακόμη ότι οι δηλώσεις αυτές δεν αντικατοπτρίζουν την άποψη της κυβέρνησης της FYROM.

Εν τω μεταξύ η Ένωση Τουρκικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στη FYROM και ο Σύλλογος Aτατούρκ εξέδωσαν ανακοινώσεις που καταδικάζουν τα λόγια του Ιβανόφσκι.

Η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την FYROM η οποία κήρυξε την ανεξαρτησία της το 1991 μετά από τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Στη FYROM με 2 εκατομμύρια 600 χιλιάδες πληθυσμό, οι Τούρκοι αποτελούν το 4% του πληθυσμού.

 TRT 18/11/2012

Σχ : Εννοείται πως το TRT  στο κείμενο του παντού γράφει για ¨Μακεδονία¨ και ¨Μακεδόνα¨ υπουργό….

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone