ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΚΟΥΡΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σκάνδαλο φακελώματος στο Τούντζελι

Στο Χόζατ του Τούντζελι αποκαλύφθηκε πως η αστυνομία και η στρατοχωροφυλακή φακέλωσε πολλούς δημόσιους υπαλλήλους και πολίτες.

Στην λίστα με τους φακελωμένους επικεφαλής βρίσκεται ο δήμαρχος του Χόζατ Τζεβντέτ Κονάκ, διοικούντες και ενεργά μέλη πολιτικών κομμάτων, πολίτης 77 ετών και ακόμη και γυναίκες.

Αναφέρεται πως οι φάκελοι που έγιναν από την στρατοχωροφυλακή και την αστυνομία του Χόζατ, δημιουργήθηκαν μετά από εντολή του έπαρχου. Από ένα αντίγραφο των φακέλων βρίσκεται στη στρατοχωροφυλακή, στην αστυνομία και στο επαρχείο, ενώ στους φάκελους εμπεριέχονται πολλές πληροφορίες για τα άτομα. Στους φακέλους περιέχονται πληροφορίες για τα στοιχεία ταυτότητας, διεύθυνση σπιτιού, νούμερο τηλεφώνου, βάρος, χρώμα ματιών και μαλλιών, τρόπος ομιλίας, καθώς και οι οργανώσεις με τις οποίες υποτίθενται πως συνδέονται και τα καθήκοντα τους σε αυτές. Στον φάκελο μετά από τα στοιχεία ταυτότητας, προστίθεται η φωτογραφία, και από κάτω μετά το τμήμα των πληροφοριών σχετικά με το άτομο, παρατίθενται κάθε είδους σχόλια όπως ποιες οργανώσεις συμπαθεί, με ποιες έχει σχέσεις, ιδιωτική ζωή, προσωπικές αδυναμίες, μέρη στα οποία πήγε, άτομα με τα οποία συναντήθηκε, και ποιους ψήφισε στις εκλογές. Για τα περισσότερα από τα φακελωμένα άτομα προβάλλεται πως συμπαθούν περισσότερες της μίας παράνομες οργανώσεις, ενώ αναφέρεται πως ακόμη και γέροι άνθρωποι παρέχουν συνέργεια σε παράνομη οργάνωση.

Παρά τις ανακοινώσεις πως με τους νέους νόμους και τα ανοίγματα του εκδημοκρατισμού, το φακέλωμα είχε λήξει, οι φάκελοι αυτοί δείχνουν πως ακόμη και μέχρι πρόσφατα το φακέλωμα συνεχιζόταν.

Να ο φάκελος του δημάρχου

……………………………

Αστυνομικός διευθυντής : Όποιοι το έπραξαν θα υποστούνε τις δέουσες ποινές

Ο αστυνομικός διευθυντής του Τούντζελι Χαγιατί Γιλμάζ ανέφερε πως ως υπηρεσία η αστυνομία δεν διεξάγει καμμιά δραστηριότητα περισυλλογής προσωπικών πληροφοριών και είπε : ¨ Η υπηρεσία μας δεν επιτρέπει τέτοιες δραστηριότητες. Εάν υπάρχουν τέτοια πράματα, αυτοί που το έκαναν θα τιμωρηθούν….¨

………….

Εφ. Χουριέτ 16/11/2012

Σχ : Η Χουριέτ μάλλον ανακάλυψε πως η γη γυρίζει….

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone