ΠΕΡΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

Η Τουρκία δεν έχει ανταγωνιστή στις διακρίσεις

Σύμφωνα με την αναφορά του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ είμαστε μεταξύ των αυτών με την πιο άσχημη θέση στο θέμα των διακρίσεων. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WORLD Economic Forum) ανακοίνωσε την αναφορά του σχετικά με τις διακρίσεις όσον αφορά τα φύλα. 

Στην αναφορά που περιλαμβάνει το 90% του κόσμου, η Τουρκία στο θέμα της ανισότητας μεταξύ αντρών-γυναικών, είναι μεταξύ των 10 χωρών που έχουν την χειρότερη θέση ανάμεσα στις 135. Η Τουρκία όσον αφορά τα θέματα της εκπαίδευσης των γυναικών, της ισότητας των εργασιακών ευκαιριών, και της συμμετοχής στην πολιτική βρίσκεται πίσω όχι απλά από τις Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και πίσω από πολλές χώρες της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Την καλύτερη απόδοση όσον αφορά το κλείσιμο στο χάσμα των δύο φύλων φαίνεται να έχει η Ισλανδία , και την ακολουθούνε η Φινλανδία και η Νορβηγία. Την χειρότερη απόδοση έχουν το Τσαντ, το Πακιστάν και η Υεμένη.

………………

Στο κεφάλαιο της συμμετοχής στην οικονομία και της ισότητας των ευκαιριών η Τουρκία βρίσκεται στην 129η θέση μεταξύ των 135 χωρών. Οι 6 χώρες που είναι σε χειρότερη θέση από εμάς είναι το Ιράν, η Αλγερία, η Υεμένη, η Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν και η Συρία. Χώρες όπως η Κένυα, η Αρμενία, η Αίγυπτος, η Βολιβία, το Εκουαδόρ και το Βιετνάμ στο συγκεκριμένο θέμα είναι σε πιο καλές θέσεις από εμάς.

Το πιο εντυπωσιακό σημείο της αναφοράς συναντάται στο θέμα της εκπαίδευσης των γυναικών. Στο θέμα αυτό η Τουρκία βρίσκεται στην 108η θέση, ενώ χώρες όπως η Τανζανία, η Κένυα και η Συρία βρίσκονται σε καλύτερες θέσεις από την Τουρκία.

………………

Εφ. Εβρενσέλ 26/10/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone