ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΜΑΖΙΚΕΡΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Ο Ερντογάν μίλησε στην κοινοβουλευτική του ομάδα

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν μίλησε κατά την εβδομαδιαία σύναξη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΠ. Ο Ερντογάν ασκώντας κριτική στον ΟΗΕ λόγω των επιθέσεων του Ισραήλ είπε :

¨Αλίμονο μας αν είναι να κάνουμε βήμα κοιτώντας τι θα πει το Συμβούλιο Ασφαλείας. Σήμερα είναι αυτοί, αύριο εμείς. Εάν είναι να πεθάνουμε, θα πεθάνουμε σαν άνθρωποι.

Το κόμμα ΑΚΠ στις 19/11 έκλεισε τα 10 του χρόνια. Σήμερα πλέον εισήλθαμε στο 11ο έτος. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσους ανέλαβαν καθήκοντα σε αυτή την δεκαετία. 

Με την υποστήριξη του έθνους μας αυτό το καραβάνι των υπηρεσιών θα συνεχίσει για πολλές ακόμη δεκαετίες τα σίγουρα βήματα του. Σε πρώτο στάδιο στόχος είναι το 2023.

Ακολούθως θα συνεχίζουμε να ετοιμάζουμε το έδαφος για το 2071.

Αυτός ο αγώνας δεν είναι αγώνας χωρίς παρελθόν και ρίζες. Αυτός ο αγώνας δεν είναι ο αγώνας ενός κόμματος που ιδρύθηκε από το μηδέν πριν 11 χρόνια. Ο ανερχόμενος αυτός αγώνας εμπνευσμένος από τις πολιτιστικές αξίες έφτασε μέχρι τις μέρες μας μέσα από το Ματζικέρτ του 1071 και από την Άγκυρα του 1923. Και μακάρι να είναι ένας αγώνας που θα συνεχιστεί με τιμή και υπερηφάνεια αιώνια. Την σημαία σε αυτά τα 10 χρόνια την βάλαμε σε πολύ ψηλά σημεία.Και μαζί θα την πάμε ως το 2023.

………………………

Όταν ιδρύθηκε η δημοκρατία μας το 1923 οι συνολικές μας εξαγωγές ήταν 51 εκ.$, και το 1924 82 εκ. 79 χρόνια αργότερα οι συνολικές εξαγωγές μας ήταν 36 δις $. Σήμερα πλέον κατά τους 12 περασμένους μήνες ξεπεράσαμε τα 148 δις $. Τις εξαγωγές που κάναμε σε μια χρονιά το 1923 πλέον τις κάνουμε σε πέντε ώρες.

…………………………..

Το Οθωμανικό κράτος στις αρχές του 20 αιώνα δέχτηκε επίθεση από κάθε μεριά. Στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο υπέστη βαριές ήττες και διαλύθηκε. Τον αγώνα της ανεξαρτησίας τον δώσαμε μέσα σε μεγάλη φτώχεια. Οι στρατιώτες μας έτρωγαν ψωμί και κρεμμύδι. Στρατιώτες μας στην Υεμένη προσπαθούσαν να χορτάσουν ψήνοντας τα σπάνια για την έρημο χόρτα. Ο στρατάρχης Φεβζί Τσακμάκ δίνει την εξής εντυπωσιακή πληροφορία σχετικά με την κατάσταση του στρατού μας στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο : Μεγάλο μέρος των οχημάτων μεταφοράς της 3ης στρατιάς ήταν οι βοϊδάμαξες.

Έθνος που δεν μπορεί να ντύσει τον στρατό του, δεν μπορεί να μιλά για ανεξαρτησία. Έγιναν μεγάλες επενδύσεις στην υποδομή της αμυντικής βιομηχανίας.

………………

Κατά τα τελευταία χρόνια αυξήσαμε το ποσοστό της εγχώριας κάλυψης σε αμυντικά συστήματα. Κατά την ίδια περίοδο οι εξαγωγές αμυντικού υλικού αυξήθηκαν κατά 4 φορές. Στην δική μας περίοδο είναι που η Aselsan και η Tusaş μπήκαν στις 10 πρώτες μεγαλύτερες αμυντικές βιομηχανίες στον κόσμο.

Συνεχίζεται στην χώρα μας ταχέως η γραμμή παραγωγής μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων. Στα τέλη του έτους θα εκτοξεύσουμε από την Κίνα το δορυφόρο μας τον Göktürk-2. 4 χρόνια πριν στις 29 Ιουλίου 2008 είχαμε κάνει τα εγκαίνια του σχεδίου Αλτάι. Και την περασμένη εβδομάδα γίναμε μάρτυρες στην εμφάνιση του.

Το έθνος αυτό αν πιστέψει κάτι, το πετυχαίνει. Το πιστέψαμε και το πετύχαμε. Μακάρι να μην αισθανθούμε ποτέ να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα άρματα. Μακάρι να μην υπάρξει ανάγκη να χρησιμοποιηθούν όλα αυτά τα όπλα. Αλλά ζώντας ειρηνικά θα συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε τον στρατό μας, δια παν ενδεχόμενο.

……………………….

Εφ. Χουριέτ 20/11/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone