ΕΡΝΤΟΓΑΝ : ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ερντογάν : Το Ισραήλ είναι ένα κράτος τρομοκράτης

Πρωθυπουργός Ερντογάν : Επειδή πρόκειται για το Ισραήλ οι δυτικές δυνάμεις δεν βγάζουν κιχ

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν μιλώντας στην Ευρωασιατική Ισλαμική Σύνοδο, έθεσε στο στόχαστρο το Ισραήλ και τα Η.Ε.

Ο Ερντογάν έχοντας επιστρέψει από την επίσκεψη στην Αίγυπτο, αντιδρώντας σήμερα κατά την ομιλία του στην ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, παρομοίασε το Ισραήλ με τρομοκράτη. Ο Ερντογάν απευθυνόμενος στα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας είπε πως ¨Το Ισραήλ εκεί δολοφονεί παιδιά και δεν βγαίνει κανείς να πει ¨Τι κάνεις Ισραήλ¨. Εγώ το λέω ανοιχτά, δεν εμπιστεύομαι τα Ηνωμένα Έθνη¨.

Να οι τίτλοι από τις δηλώσεις του Ερντογάν

Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν στην σύγκλιση αυτής της διάσκεψης.

………………

Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου Ισλάμ και τρομοκρατία άρχισαν να μνημονεύονται μαζί. Στις μέρες μας και ιδιαίτερα στην Δ. Ευρώπη οι επιβαρυμένοι οικονομικοί όροι ενδυναμώνουν αυτές τις ακρότητες. Άρχισε να χρησιμοποιείται από τα κόμματα. Ο ρατσισμός κατέστη μια σοβαρή απειλή. Σήμερα από την Αμερική ως την Ασία και από την Ευρώπη ως την Ασία γίνεται προσπάθεια αποξένωσης των ανθρώπων με βάση τις θρησκευτικές και πολιτιστικές διαφορές. Γίνεται προσπάθεια να πέσουν σπόροι νέων συγκρούσεων.

Η μεταξύ του Ισραήλ και Γάζας σύγκρουση (που δεν την λέω έτσι) βλέπουμε σε τι κατάσταση έφτασε στην 5η μέρα. Σύμφωνα με την τελευταία κατάσταση άλλα 17 άτομα έγιναν μάρτυρες και συνολικά 94 έχουν πεθάνει. Που είναι οι κυρίαρχες δυνάμεις, που είναι οι δυτικές δυνάμεις ; Καμμιά τους δεν λέει «τι κάνεις». Επειδή πρόκειται για το Ισραήλ. Οι ηγέτες με τους οποίες συνομιλήσαμε μίλησαν για ένα περίεργο δικαίωμα άμυνας. Μα τι δικαιοσύνη είναι αυτή ; Μα είναι δυνατόν να λέγεται αυτό ; Είναι ανάγκη οι αδερφικοί μας δεσμοί να είναι πολύ ισχυροί. Η μαγιά για αυτό πέφτει σε εσάς τους επιστήμονες της θρησκείας. Επιδιώκεται να στριμωχτεί στην γωνία ο ισλαμικός κόσμος. Απέναντι σε αυτές τις επικίνδυνες προσπάθειες πρέπει να παραθέσουμε μια αξιοπρεπή αλλά αποφασιστική και συνειδητοποιημένη στάση. Είναι ανάγκη να κινηθούμε με ψυχραιμία.

……………..

haber5.com  19/11/2012