ΕΠΙΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ

Αρμενική επίπληξη από τον νομάρχη Ντουρουέρ

 

Ο νομάρχης Αδριανούπολης Χασάν Ντουρουέρ επισκέφτηκε Βούλγαρο νομάρχη και δήμαρχο.

 Ο νομάρχης Χασάν Ντουρουέρ ευρισκόμενος για ταξίδι στην Βουλγαρία, επισκέφτηκε στην πόλη Φιλιππούπολη τον νομάρχη της περιοχής Ζντράβκο Ντιμιτρόφ και τον δήμαρχο Φιλιππούπολης Ιβάν Τότεφ. Ο Ντουρουέρ αναφερόμενος στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Φιλιππούπολης να αναγνωρίσει τους ισχυρισμούς για Αρμενική γενοκτονία είπε πως

¨Το γεγονός πως το δημοτικό συμβούλιο Φιλιππούπολης πήρε μια απόφαση που δεν έχει πάρει η κεντρική βουλή, αποτελεί πηγή θλίψης. Ο δήμος Ιάμπολης παλιότερα είχε πάρει μια τέτοια απόφαση και έπειτα άλλαξε γνώμη, θέλω να πω πως αυτή είναι και η προσδοκία μας από τον δήμο Φιλιππούπολης.

Ο νομάρχης Χασάν Ντουρουέρ ο οποίος από τότε που διορίστηκε στην Αδριανούπολη πηγαίνει συχνά για ταξίδια στην Δυτική Θράκη, αυτή τη φορά πήγε στην Φιλιππούπολη όπου επίσης ζούνε και μουσουλμάνοι. Ο νομάρχης Αδριανούπολης Χασάν Ντουρουέρ και η επιτροπή που τον συνόδευε επισκέφτηκαν τα εναπομείναντα στην περιοχή οθωμανικά μνημεία και επισκέφτηκαν τον νομάρχη της περιοχής Ζντράβκο Ντιμιτρόφ και τον δήμαρχο Φιλιππούπολης Ιβάν Τότεφ

Ο νομάρχης Ντουρουέρ ανέφερε πως έχουν έρθει για να αναπτύξουν σχέσεις γειτονίας, και εξέφρασε την θλίψη του για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Φιλιππούπολης να αναγνωρίσει τους ισχυρισμούς για Αρμενική γενοκτονία.

…………

Ο Ντουρουέρ ανέφερε πως ¨το γεγονός πως η Φιλιππούπολη είναι μια πολυπολιτισμική πόλη είναι πολύ καλό στοιχείο, με μια καλή προώθηση πιστεύω πως μπορεί να ελκύσει πολλούς τουρίστες από την Τουρκία¨.

Ο νομάρχης και ο δήμαρχος της Φιλιππούπολης παρέμειναν σιωπηλοί απέναντι στην ¨Αρμενική επίπληξη¨ και αρκέστηκαν να κρατούν σημειώσεις.

………………

GerçekGündem.com   2/11/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone