ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΝΤΕΡΣΙΜ

Η σφαγή του Ντέρσιμ στο Δ.Π.Δ.

Η σφαγή του Ντέρσιμ μεταφέρεται στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η προσφυγή θα γίνει στις 23 Νοεμβρίου, στην πρώτη επέτειο κατά την οποία ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε εκ μέρους του κράτους συγγνώμη από τους Ντερσιμιώτες.

Ομάδα δικηγόρων μεταξύ των οποίων ο Ερντάλ Ντογάν, την Παρασκευή θα υποβάλουν το αίτημα στην εισαγγελία του Δ.Π.Δ. στην Χάγη. Οι δικηγόροι θα υποβάλουν στην εισαγγελία αίτηση-φάκελο 225 σελίδων, μαζί με αναφορά εμπειρογνώμονα που ετοίμασε ο συγγραφέας Ισμαήλ Μπεσικτσί, μαζί με ένα χάρτη της σφαγής. Η εισαγγελία του Δ.Π.Δ. όπου μπορούν να γίνουν ατομικές προσφυγές, μπορεί να δώσει εντολή για έρευνα σχετικά με τα αναφερόμενα παράπονα.

Ο Ντογάν μιλώντας στην Ταράφ είπε τα εξής : ¨Στην εισαγγελία του ΔΠΔ μπορούν να γίνουν ατομικές προσφυγές. Παράπονα στις αιτήσεις έχουν την ιδιότητα καταγγελίας. Αλλά στο ΔΠΔ δεν δικάζονται κράτη αλλά άτομα. Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει αρμοδιότητα σε αυτό το δικαστήριο αλλά η νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι μια στατική αλλά μία δυναμική διαδικασία του κράτους. Δεν εκπληρώθηκαν τα δέοντα σχετικά με τις δηλώσεις του Ερντογάν. Η σφαγή δεν έγινε μόνο το 1937 και το 1938, η πολιτική αφομοίωσης ακόμη συνεχίζεται. Τα γεγονότα θα παρουσιαστούν μαζί με τις αποδείξεις. Θα αναφέρουμε πως οι λόγοι που προκάλεσαν την πράξη της γενοκτονίας του 1937-38, ακόμη δεν έχουν καταργηθεί.

 Εφ. Ταράφ  20/11/2012

Σχ : Σχετίκά με την σφαγή στο Ντέρσιμ που έγινε το 1937 και 1938 μπορείτε να δείτε και την παρακάτω παλιότερη μας ανάρτηση :

¨ΧΤΥΠΑ-ΧΤΥΠΑ ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 10 ΕΤΩΝ¨

Ο Μπεκιάρογλου φανέρωσε το 14 ετών μυστικό του σχετικά με το Ντέρσιμ

¨Αρχίσαμε να χτυπάμε με κλαδιά από βελανιδιές. Χτύπα χτύπα σκοτώσαμε παιδιά 10 ετών¨

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Has και επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης Κωνσταντινούπολης καθηγητής Μεχμέτ Μπεκιάρογλου ανέφερε μια εμπειρία που είχε ζήσει σχετικά με την ¨Σφαγή του Ντέρσιμ¨

Ο Μπεκιάρογλου έγραψε στο twitter τα εξής :

¨Νομίζω πως ήρθε ο καιρός να ανακοινώσω τι μου περιέγραψε ένας άρρωστος πριν από 14 χρόνια όταν ήμουν καθηγητής ιατρικής στο πανεπιστήμιο του KTÜ. Ήταν ένας άρρωστος άνω των 70 ετών. Είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, είχε κατάθλιψη και ακολουθούσαμε θεραπεία.

Σε μια συνάντηση μας έμαθα ότι μετείχε ως στρατιώτης στην στρατιωτική επιχείρηση στο Ντέρσιμ, και στην συνέχεια κλαίγοντας μου είπε εν περιλήψει τα εξής :

¨Ο διοικητής μας είπε πως οι σφαίρες είναι ακριβές και να μην τις χρησιμοποιούμε, οπότε εμείς σκοτώναμε γυναίκες και παιδιά με τον υποκόπανο. Μετά μας είπαν πως έτσι παθαίνουν ζημιά τα όπλα.

Οπότε αρχίσαμε να χτυπάμε με κλαδιά από βελανιδιές. Χτύπα-χτύπα σκοτώσαμε παιδιά ηλικίας 10 ετών¨

Ναι αυτά είχε πει κλαίγοντας γοερά. Καταρχάς επρόκειτο για μυστικό αρρώστου, δεν ήταν δυνατόν να το περιγράψω δίνοντας στοιχεία της ταυτότητας του. Παλιότερα το είχα αναφέρει σε κάποιες συγκεντρώσεις ως κάτι που μου είχε πει ¨ένας άρρωστος¨. Τώρα το ανακοινώνω εδώ ξανά θέλοντας να συμβάλω στην συζήτηση που γίνεται για το Ντέρσιμ¨

……………….

Eφ. Ραντικάλ 1-12-2011

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone