Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ D.E.B.

Αντιπρόεδρος του DEB Οζάν Αχμέτογλου : ¨ Εάν δεν αγωνιστούμε για την μειονοτική εκπαίδευση θα αντιμετωπίσουμε απελπιστικές καταστάσεις¨

Οργανώθηκε από τον Σύλλογο Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης επ΄ευκαιρία της ¨Γιορτής των Δασκάλων 24ης Νοεμβρίου¨ μια γιορτή σε κέντρο διασκέδασης στον Ίασμο.

 Στην εκδήλωση το κόμμα μας εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος του DEB και υπεύθυνος των γραφείων Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου.

 Ο αντιπρόεδρος του DEB Οζάν Αχμέτογλου κατά την ομιλία που έκανε στην εκδήλωση ¨Μέρα δασκάλου¨ αναφέρθηκε στα θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης. Ο Αχμέτογλου άρχισε την ομιλία του συγχαίροντας όλους τους δασκάλους για αυτή την μέρα και ευχαρίστησε τους δασκάλους για τις υπηρεσίες που παρείχαν.

 Ο Οζάν Αχμέτογλου ανέφερε πως το κόμμα DEB μαζί με την ABTTF θα οργανώσουν μια νέα εκδήλωση στις Βρυξέλλες και είπε τα εξής :

¨Με διοργάνωση από το κόμμα DEB και την ABTTF είχαμε φιλοξενήσει εδώ μια επιτροπή από την Ευρώπη. Τώρα τα μέλη της επιτροπής που ήρθαν εδώ θα θέσουν τα προβλήματα σε συγκέντρωση στις Βρυξέλλες. Εκεί ως κόμμα θα θέσουμε στην πρώτη γραμμή τα θέματα της εκπαίδευσης. Στις Βρυξέλλες βρίσκονται για να μετάσχουν εκεί ο πρόεδρος και δύο φίλοι μας. Στην 24η Νοεμβρίου και συγχαίρουμε τους δασκάλους μας και υπενθυμίζουμε ξανά τα εκπαιδευτικά μας θέματα. Κοιτάξτε, σήμερα η μειονοτική εκπαίδευση απειλείται σοβαρά. Εκπαιδευτικοί φορείς βγαίνουν και ζητάνε την κατάργηση της μειονοτικής εκπαίδευσης. Ως κόμμα είχαμε στείλει επιστολή στο υπουργείο Παιδείας που συνόψιζε τα αιτήματα μας. Το υπουργείο στην απάντηση που έδωσε στην επιστολή μας, ισχυριζόταν πως η Ελλάδα δεν έχει υποχρέωση να ανοίγει για την μειονότητα νηπιαγωγεία που θα παρέχουν εκπαίδευση στα τουρκικά και ελληνικά. Ακολούθως ανέφερε πως η δίγλωσση εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία είναι αντιπαιδαγωγική και είναι ένα μέτρο απομεινάρι του παρελθόντος. Και μόνο αυτά αρκούν για να αντιληφθούμε την οπτική τους σκοπιά προς την μειονοτική εκπαίδευση. Εάν δεν αγωνιστούμε σοβαρά και μαζικά για το θέμα της μειονοτικής εκπαίδευσης, 15 χρόνια αργότερα θα είναι δύσκολο να μιλάμε για μειονοτική εκπαίδευση και μειονοτικά σχολεία. Αυτό το ξέρετε και εσείς καλά. Υπό αυτή την έννοια αναλογούν μεγάλα καθήκοντα και στους συνταξιούχους δασκάλους μας και στους νέους που υπηρετούν. Εάν ως κοινότητα δεν αφήσουμε στην άκρη τα πολιτικά συμφέροντα και δεν αγωνιστούμε σοβαρά για το εκπαιδευτικό θέμα, κατά τα επόμενα χρόνια θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ακόμη πιο απελπιστικές εικόνες. Πρέπει να αντιληφθούμε πως διανύουμε μια πολύ κρίσιμη περίοδο και ανάλογα να κινηθούμε. Ελάτε όλοι μαζί για το μέλλον μας και για το μέλλον των παιδιών μας και την κοινότητας μας να αγωνιστούμε μέσα σε ενότητα και ομοψυχία.

Ιστοσελίδα του DEB 26/11/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone