ΔΕΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Χαρά της Γιορτής της Δημοκρατίας της 29ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 29ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο The Met, δεξίωση που παρέθεσε το προξενείο της T.C. επ΄ευκαιρία της 89ης επετείου ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας. Στην δεξίωση στην οποία συμμετείχαν περίπου 500 άτομα, δίπλα στις τοπικές αρχές μετείχαν και υπάλληλοι προξενείων, θρησκευτικοί ηγέτες, επιχειρηματικοί κύκλοι, πρυτάνεις πανεπιστημίων, στρατιωτικοί, εκπρόσωποι της τέχνης και του πολιτισμού, κάποιοι Τούρκοι πολίτες, Δυτικοθρακιώτες φοιτητές και ομογενείς και εκπρόσωποι Ρωμιών της Ίμβρου.

Κατά την δεξίωση ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης έκαναν από μια ομιλία συγχαίροντας επ΄ευκαιρία της εθνικής μέρας.

…………………..

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης υπογράμμισε πως το γεγονός της ανάκρουσης των εθνικών ύμνων των δύο χωρών στην δεξίωση ήταν πολύ σημαντικό. Ο Μπουτάρης είπε πως οι μετέχοντες στην δεξίωση είναι πολλοί και ανωτάτου επιπέδου και δήλωσε πως ¨Αυτό είναι η καλύτερη ένδειξη του πόσο έχουν προχωρήσει οι σχέσεις των δύο χωρών¨. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μπουτάρης ανέφερε πως ως διοίκηση του δήμου, δίνουν μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη του τουρισμού, πως στην ουσία η Θεσσαλονίκη μόνο τα τελευταία 50 χρόνια έχει την κουλτούρα ενός μόνο έθνους, ενώ επί αιώνες πριν ήταν μια πολυπολιτισμική πόλη, και ότι για αυτό δίνει σημασία στην προβολή της Οθωμανικής, της Εβραϊκής και της Βυζαντινής πολιτιστικής κληρονομιάς. Τέλος ο Μπουτάρης είπε πως ο Ατατούρκ υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα για την Θεσσαλονίκη, και ότι ο δήμος θα κάνει εργασίες για την τακτοποίηση στην περιοχή του.

Εφ. Μπιρλίκ 31/10/2012