ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Επιτροπή του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης στο προεδρικό μέγαρο

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γκιούλ δέχθηκε στο προεδρικό μέγαρο τον πρόεδρο του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης δικηγόρο Χακγκιουντέρ και την επιτροπή μαζί του.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ δέχθηκε στο προεδρικό μέγαρο τον πρόεδρο του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Χακγκιουντέρ μαζί με τον βουλευτή Αδριανούπολης Μεχμέτ Μουεζίνογλου και τον βουλευτή Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου που συνόδεψαν την επιτροπή.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Χακγκιουντέρ παρείχε πληροφορίες σχετικά με την ίδρυση, την ιστορία, την δομή, την κατάσταση των μελών και τις δραστηριότητες του συλλόγου, και περιέγραψε όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης σε όλη τους την διάσταση.

¨ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΕΓΓΥΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ¨

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γκιούλ ανέφερε πως παρακολουθεί στενά και ξέρει τα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, και ότι οι τουρκικές αρχές θα συνεχίσουν να εργάζονται σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές για το ξεπέρασμα των παρόντων θεμάτων.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γκιούλ είπε πως θεμελιώδης στόχος είναι όλες οι μειονότητες να λειτουργούν ως γέφυρες φιλίας ανάμεσα στις σχετικές χώρες, και με αυτές τις σκέψεις χαιρέτισε με στοργή όλους τους Δυτικοθρακιώτες αδερφούς μας.

Η 75 λεπτών συνάντηση πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία τύπου. Λεπτομερής ανακοίνωση θα γίνει από τον Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης.

Ιστοσελίδα του BTTDD   28/11/2012