ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Μουφτής Κομοτηνής Σερίφ : Περιθωριακές ομάδες στην Ελλάδα προκαλούν τους Δυτικοθρακιώτες νέους

 

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD) φιλοξένησε τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ

Πρόεδρος του BTTDD-Προύσας Σουκρού Κιοσέ : Αρχίζουμε εκπαίδευση στον σύλλογο μας

 ΠΡΟΥΣΑ – Το παράρτημα Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD) φιλοξένησε τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ. Στην συνάντηση κατά την οποία τέθηκαν τα θέματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, ο μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ περιέγραψε τις τελευταίες εξελίξεις στην Δυτική Θράκη.

Ο πρόεδρος του BTTDD-Προύσας Σουκρού Κιοσέ, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη του εκλεγμένου μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, και είπε πως καταβάλλουν έντονο αγώνα για την από κοινού εξεύρεση λύσεων στα θέματα των Δυτικοθρακιωτών. Ο Κιοσέ ανέφερε πως αρχίζουν εργασίες για την εκπαίδευση και την συνειδητοποίηση και είπε : ¨ Μας χαροποιεί ιδιαίτερα πως στις εργασίες του συλλόγου μας βρίσκονται μαζί μας και οι φοιτητές μας που είναι στο πανεπιστήμιο. Είναι πολύ σημαντικό να αναθρέψουμε τους νέους μας. Στην μηνιαία πολιτιστική εκδήλωση που οργάνωνε κάθε φορά ο σύλλογος μας με διαφορετικό θέμα, προσθέσαμε ακόμη μία. Έτσι από τον Νοέμβριο αρχίσαμε να οργανώνουμε κάθε Πέμπτη συζητήσεις που κατευθύνονται στις κυρίες μας, και αφορούν την ενημέρωση σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών. ¨

Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ ανέφερε πως η οικονομική κρίση είχε τεράστιο αντίκτυπο πάνω στην Ελλάδα και είπε ¨Μπήκαν στη βουλή περιθωριακές ομάδες. Οι ομάδες αυτές κάνουν ομιλίες και επιχειρούν να προκαλέσουν τον λαό στις περιοχές όπου βρίσκονται Τούρκοι. Εμείς κάνουμε εκκλήσεις στα κηρύγματα μας προς τους νέους μας, προειδοποιώντας τους και καλώντας τους να παραμείνουν ψύχραιμοι¨.

Ο Σερίφ ανέφερε πως και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην ελληνική βουλή, συνεχώς μεταφέρει την Δυτική Θράκη στην επικαιρότητα της βουλής και είπε πως «Εμείς είπαμε προς τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας πως είναι ανάγκη να κινητοποιηθούν για να κατέβει η ένταση. Να είναι καλά, φέρθηκαν με ευαισθησία και απέτρεψαν καβγάδες μεταξύ νέων¨.

Ο Σερίφ αναφερόμενος στο ότι στην Κομοτηνή υπάρχουν δύο μουφτήδες που υπηρετούν υπογράμμισε πως ¨Η αιρετή μουφτεία Κομοτηνής εργάζεται για την ενότητα και την ομοψυχία¨.

Στο τέλος της επίσκεψης ο πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Σουκρού Κιοσέ, χάρισε μια πλακέτα στον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί  19/11/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone