ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ¨ΠΑΡΑΓΚΑ¨

Διαμαρτυρία από την Παράγκα…

Μια γροθιά ενάντια στον φασισμό

Μετά από την χτεσινή βομβιστική επίθεση στην Παράγκα, οι οργανώσεις απάντησαν με πορεία αλληλεγγύης. Η πορεία με δάδες που οργανώθηκε με την συμμετοχή πολλών δημοκρατικών συλλόγων, συνδικάτων και κομμάτων, άρχισε στις 18.30.

Οι οργανώσεις συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο της Πολιτικής Άμυνας και βάδισαν μέχρι το δημαρχείο του Γκόνιελι όπου γίνεται και το Φεστιβάλ Εργατικού Κινηματογράφου.

Η πορεία ολοκληρώθηκε με δελτίο τύπου που ανέγνωσε μπροστά στο Γκόνιελι η ακτιβίστρια της Παράγκας Ναζέν Σανσάλ.

Στην πορεία μετείχαν περίπου 150 άτομα από διάφορους χώρους και οργανώσεις, που άναψαν δάδες επιδεικνύοντας την κοινή τους βούληση ενάντια στον φασισμό.

Στην πορεία μετείχαν οι εξής φορείς : Συνδικάτο Τουρκοκύπριων Δασκάλων, συνδικάτο Τουρκοκύπριων καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, KTAMS, συνδικάτο δημοτικών εργατών, TIP-IS, EL-SEN, TEL-SEN, DAU SEN, BIR SEN, BASIN SEN, GUC-SEN, YKP, TDP, KSP, τομέας νεολαίας του CTP, σύλλογος Πιρ Σουλτάν Αμπντάλ, Πρωτοβουλία Φοιτητών, Παράγκα, ο σύλλογος Μεταναστευτικά Δικαιώματα, και από την Νότια Κύπρο το Αριστερό Φτερό (Left Wing).Στην πορεία ακούστηκαν συχνά τα συνθήματα ¨Χέρι με χέρι ενάντια στον φασισμό¨, ¨Οι πιέσεις δεν θα μας λυγίσουν¨, ¨Άγκυρα τράβα το χέρι σου από τον γιακά μας¨ και έδωσαν έτσι το μήνυμα πως οι φασιστικές επιθέσεις δεν θα μπορέσουν να βλάψουν τον αγώνα ανεξαρτησίας και ύπαρξης των Τουρκοκυπρίων

Εφ. Αφρίκα 11/11/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone