ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΪΧΑΝ ΚΑΡΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ απάντησε στην απίστευτη ανακοίνωση που έβγαλε η ΕΛΜΕ Ροδόπης με την οποία σχεδόν κήρυσσε βλάκες τα παιδιά της μειονότητας.

Η ανακοίνωση του βουλευτή Καραγιουσούφ έχει ως εξής :  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

16/11/2012

Σχετικά με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ν. Ροδόπης

Με έκπληξη διαβάσαμε την πρόσφατη ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ν. Ροδόπης, αναφορικά με τη μειονοτική εκπαίδευση και το Πρόγραμμα για την Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων (ΠΕΜ).

Μας θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι στο κείμενο της ανακοίνωσης υπάρχουν ισοπεδωτικές γενικεύσεις, οι οποίες αφορούν το σύνολο των μαθητών που προέρχονται από τη μειονότητα. Τι εννοεί δηλαδή το ΔΣ της ΕΛΜΕ; Ότι όλοι οι μαθητές που προέρχονται από τη μειονότητα είναι κακοί μαθητές και μη ικανοί να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του δημόσιου σχολείου; Γιατί υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα που το διαψεύδουν. Κι αν κάτι τέτοιο συμβαίνει εξαιτίας ενός υπάρχοντος μειονεκτικού συστήματος μειονοτικής εκπαίδευσης, η λύση είναι να κατηγοριοποιούμε τους μαθητές σε “καλούς” και “κακούς”, με βάση πάντοτε το ποσοστό επιτυχίας τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις; Σκέφτηκαν άραγε οι συντάκτες της ανακοίνωσης αυτής τον αντίκτυπό της σε κάποιο μειονοτικό μαθητή που ενδέχεται να τη διαβάσει; Θεωρείτε σωστό να χαρακτηρίζετε ανεπαρκείς και υποδεέστερους εκατοντάδες μαθητές συνολικά και μονομιάς, μόνο και μόνο λόγω της μειονοτικής τους καταγωγής; Αλήθεια ποια παιδαγωγική μέθοδος υποστηρίζει κάτι τέτοιο;

Εφόσον το ΔΣ της ΕΛΜΕ αναγνωρίζει τις ελλείψεις και τα προβλήματα του ισχύοντος μοντέλου εκπαίδευσης για τα παιδιά από τη μειονότητα, θα έπρεπε να προτείνει τρόπους βελτίωσής του και όχι να εισηγείται κατάργηση της Μειονοτικής Εκπαίδευσης, μάλιστα καταδικάζοντας προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα – εκτός κι αν έχετε στη διάθεσή σας στοιχεία για το ΠΕΜ τα οποία εμείς αγνοούμε, οπότε καλό θα ήταν αυτά τα στοιχεία να δοθούν στη δημοσιότητα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ανακοίνωση αυτή δεν εκφράζει το σύνολο των εκπαιδευτικών του Νομού Ροδόπης, οι οποίοι καθημερινά αγωνίζονται μέσα στις σχολικές αίθουσες, μεταλαμπαδεύοντας γνώση, αξίες και ήθος στους μαθητές, χωρίς να τους διαχωρίζουν σε μειονοτικούς ή πλειονοτικούς, αντιμετωπίζοντας κάθε μαθητή με σεβασμό και αγάπη.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε κάτω από πνεύμα αλληλεγγύης, σεβασμού και συνεργασίας να συμβάλουμε στη βελτίωση και αναβάθμιση της Μειονοτικής Εκπαίδευσης.

Ο βουλευτής Ν. Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ

Αϊχάν Καρά Γιουσούφ

Eφ.Τρακιανίν Σεσί 19/11/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone