ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ…

131η φορά άρνηση συνάντησης με τον Οτζαλάν

Το αίτημα των δικηγόρων του Οτζαλάν για συνάντηση με τον πελάτη τους, απορρίφθηκε με την δικαιολογία πως ¨το πλοίο είναι χαλασμένο¨.

Οι δικηγόροι Μαζλούμ Ντιντς, Ρεζάν Σαριτζά και Χουσείν Μπογατεκίν υπέβαλαν αίτημα συνάντησης με τον πελάτη τους στην εισαγγελία της Προύσας και για 131η φορά πήραν αρνητική απάντηση.

Η διοίκηση του Ίμραλι ανακοίνωσε στους δικηγόρους πως η συνάντηση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω του ότι ¨το πλοίο είναι χαλασμένο¨. Από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι τώρα, τα αιτήματα για συνάντηση απορρίπτονται με δικαιολογίες όπως ¨πλοίο χαλασμένο¨ και ¨κακός καιρός¨.

Την ώρα που με διάφορες δικαιολογίες απορρίπτονται τα αιτήματα των δικηγόρων να συναντήσουν τον Οτζαλάν, ο πρωθυπουργός Ερντογάν κατά την ομιλία που έκανε μεσοβδόμαδα δήλωσε σχετικά πως ¨Για όσο διάστημα επιθυμεί να βλέπει την οικογένεια και τους συγγενείς αυτό μπορεί να συνεχιστεί, σε αυτό δεν υπάρχει κάποια αντίρρηση. Άλλα όσον αφορά τους δικηγόρους αυτό αφήστε το στην άκρη¨.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις οι δικηγόροι του νομικού γραφείου Ασρίν που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του Οτζαλάν, υπέβαλλαν μήνυση ενάντια στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Δικαιοσύνης και την διοίκηση των φυλακών του Ίμραλι.

Στο μεταξύ χτες στις δηλώσεις που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς μετά από το υπουργικό συμβούλιο, ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει κανένα μέτρο απομόνωσης σε βάρος του ηγέτη του ΠΚΚ Αμπντουλλάχ Οτζαλάν.

Ο Αρίντς είχε δηλώσει πως ¨Είναι υπό την προστασία και του δικού μας αλλά και του διεθνούς δικαίου. Εάν θέλει ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν να συναντηθεί με τους δικηγόρους του αυτό μπορεί να γίνει¨.

 Εφ. Μπιργκιούν 6/11/2012