ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ…

H ΑΒΤTF έκανε μια παρουσίαση των θεμάτων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στο πανεπιστήμιο της πόλης των Βρυξελλών

Η Σεϊχάν Σαριτζά μέλος της ομάδας Λόμπι και διεθνών δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), σήμερα στις 9 Νοεμβρίου έκανε μια παρουσίαση των θεμάτων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στο πανεπιστήμιο της πόλης των Βρυξελλών. Η Σεϊχάν Σαριτζά μετά από πρόσκληση του Διευθυντή Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάνφρεντ Κέλερ, μετείχε ως ομιλήτρια σε μάθημα με θέμα ¨Ταυτότητα, κράτος και σχέσεις¨, στο οποίο παρουσίασε την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης.

Η Σεϊχάν Σαριτζά έκανε και μια παρουσίαση στο θέμα ¨Μειονότητες αυτόχθονες και μεταναστών¨, όπου είπε πως η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, κατά την περίοδο μετά την διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, με την συνθήκη της Λοζάνης που υπογράφηκε από Τουρκία και Ελλάδα, είναι μια μειονότητα επίσημα αναγνωρισμένη από το ελληνικό κράτος και ότι αντίθετα με τις Δυτικοθρακιώτικες τουρκικές μειονότητες στην Ευρώπη, η ίδια είναι μια παραδοσιακή μειονότητα. Η Σεϊχάν Σαριτζά περιέγραψε τα θέματα που αντιμετωπίζει στην αναγνώριση, στις υπηκοότητες, στην ελευθερία έκφρασης και συνεταιρίζεσθαι, και στα επίπεδα της παιδείας και θρησκείας. Στο τέλος της εκδήλωσης απάντησε σε ερωτήσεις φοιτητών.

Ιστοσελίδα της ABTTF 11/11/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone