ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Πάντοτε χέρι με χέρι, καρδιά με καρδιά

To παραδοσιακό γεύμα για το Κουρμπάν μπαϊράμ του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Αγγλίας έγινε την πρώτη μέρα του μπαϊραμιού στο ρεστοράν Efes2. Στην βραδιά αυτή παραβρέθηκαν ο πρέσβης της T.C. στο Λονδίνο Αχμέτ Ντεμιρόκ και εργαζόμενοι της πρεσβείας, ενώ εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των Τούρκων Δυτικής Θράκης. Στο γεύμα είχαν την ευκαιρία οι νέοι που λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα έχουν έρθει για λόγους δουλειάς και σπουδών εδώ, να γνωριστούνε με τους συμπολίτες τους από την Δυτική Θράκη που ζούνε επί μακρόν εδώ.

Μιλώντας στην βραδιά ο πρόεδρος του συλλόγου Ριντβάν Χατζημπεντέλ, χαιρέτισε τους μετέχοντες, τους ευχήθηκε για την γιορτή, ανέφερε πως και ατομικά και σαν σύλλογος θα είναι πάντα δίπλα στους φίλους που ήρθαν πρόσφατα, και κάλεσε τα μέλη του συλλόγου να βοηθήσουν στο συγκεκριμένο θέμα και να επιδείξουν ευαισθησία.

Ο πρόεδρος Χατζημπεντέλ αναφερόμενος στις δραστηριότητες του συλλόγου ευχαρίστησε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για την πραγματοποίηση τους και που ποτέ δεν στέρησαν την ηθική και υλική τους στήριξη. Ανέφερε πως ως νεοεκλεγέν Δ.Σ. στο οποίο ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη και ενδυναμώθηκε, ¨δεν θα πάει στράφι η εμπιστοσύνη που τους έδειξαν¨

Ο πρέσβης της T.C. στο Λονδίνο Αχμέτ Ντεμιρόκ στην ομιλία του προς τους καλεσμένους εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχές του για το Κουρμπάν Μπαϊράμ, και υπενθύμισε πως οι γιορτές είναι μέρες ενδυνάμωσης της ενότητας και της ομοψυχίας. Ο Αχμέτ Ντεμιρόκ ανέφερε πως ¨Η κοινότητα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα ενότητας και ομοψυχίας που μπορούν να δοθούν¨, και είπε πως ¨Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση συνεορτάζοντας μαζί σας το Μπαϊράμι, με ανθρώπους που γνώρισα από τα χρόνια της θητείας μου στην Δυτική Θράκη, και τους οποίους αισθάνομαι ως συμπολίτες μου¨.

Ο Αχμέτ Ντεμιρόκ ανέφερε πως ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Αγγλίας είναι ένας από τους πιο δραστήριους τουρκικούς συλλόγους στο Λονδίνο, συνεχάρη την ηγεσία του συλλόγου για τις μέχρι τώρα εργασίες της, και εξέφρασε την πίστη του πως το νεοεκλεγέν συμβούλιο θα συνεχίσει τις επιτυχημένες εργασίες. Μετά τις ομιλίες υπήρξε φαγητό και ζωντανή μουσική μέχρι αργά.

 

Εφ. Μπιρλίκ 4/11/2012

Σχ : Πολύ πρωτότυπη η …διακόσμηση στους τοίχους του εστιατορίου.Ιδίως εκείνη η ¨σημαία  της Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης¨ δεν λείπει από καμμία από τις εκδηλώσεις που οργανώνει το μαγαζί του κ. Χατζημπεντέλ εκεί…