ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ

Επιτροπή από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και από το προξενείο της Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε τον BTAYTD

Αμερικάνικη επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα πλαίσια των επαφών της στην Δυτική Θράκη, πραγματοποίησαν στις 17 Οκτωβρίου επίσκεψη εργασίας στον σύλλογο μας. Στην επιτροπή μετείχαν άτομα από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και από το προξενείο στην Θεσσαλονίκη.

Την επιτροπή των καλεσμένων υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του συλλόγου Ερκάν Ρουσέν, ο αντιπρόεδρος Οσμάν Ισμαήλ, η Γ.Γ. Αϊφέρ Μουσταφάογλου, τα μέλη του Δ.Σ. Σαλίχ Κουράκ και Γιουξέλ Αχμέτογλου και μέλη του Ελεγκτικού Συμβουλίου. Στην συνάντηση παραβρέθηκε το μέλος του τομέα Δημοσίων Σχέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του BTAYTD και ταυτόχρονα Γενική Διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ.

Ο Ερκάν Ρουσέν μετά από μια σύντομη ομιλία-παρουσίαση αναφέρθηκε στο θέμα επικαιρότητας του νηπιαγωγείου-Εχίνου. Το μέλος του Δ.Σ. Σαλίχ Κουράκ λόγω της εγγύτητας του προς το θέμα είχε την ευκαιρία να παραθέσει λεπτομέρειες σχετικά με αυτό. Στην συνάντηση υπήρξε ανταλλαγή σχετικά με τα θεμελιώδη θέματα της μειονότητας μας, το εκπαιδευτικό και των μουφτειών. Περιγράφηκε ιδιαίτερα στην επιτροπή το πώς αντανακλώνται στην καθημερινή ζωή τα εκπαιδευτικά προβλήματα, και το τι είδους δυσκολίες αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι μαθητές της μειονότητας. Με παραδείγματα τέθηκε επίσης και το θέμα της απαγόρευσης ίδρυσης μειονοτικών συλλόγων που έχουν την ονομασία ¨τουρκικός¨. Τέλος τονίστηκε πως η μειονότητα μας δεν ζητά από το ελληνικό κράτος κάτι πέρα από την εφαρμογή των συνταγματικών δικαιωμάτων και διεθνών συμφωνιών, και ότι συνεχίζει τον αγώνα της στα πλαίσια των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Αμφότερες oι πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την σχεδόν δίωρη συνάντηση που διεξήχθη σε θερμό και ειλικρινές περιβάλλον.

 

Ιστοσελίδα του BTAYTD  19/10/2012