ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ : Ο ΦΟΡΤΟΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΠΛΑ

Ντεμιρκόλ : ¨Το μυστηριώδες φορτίο δεν είναι όπλα¨

Ο καθηγητής του τμήματος ηλεκτρονικής μηχανικής του πανεπιστημίου Σακάριας και ειδικός στα αμυντικά συστήματα ραντάρ Ασκίν Ντεμιρκόλ δήλωσε πως δεν θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το μυστηριώδες φορτίο στο συριακό αεροπλάνο ως όπλα.

Σε δηλώσεις που έκανε ο καθηγητής Ντεμιρκόλ σε δημοσιογράφους στο Ανταπαζαρί σχετικά με τα κομμάτια που βρέθηκαν στο συριακό αεροπλάνο ανέφερε πως το Magnetron και το Traveling Wave Tube (TWT) αποτελούνε υλικά για ραντάρ και συνέχισε λέγοντας :

¨Στις φωτογραφίες φαίνονται δύο τεμάχια. Τα δύο αυτά τεμάχια είναι αυτά ου ονομάζουμε το ένα ως magnetron και το άλλο ως Traveling Wave Tube (TWT). Πρόκειται για τεμάχια που χρησιμοποιούνται στα ραντάρ. Πρόκειται για τυπικά εξαρτήματα που τα ξέρουμε και τα συναντάμε στα ραντάρ. Δεν μπορεί να λέγεται πως πρόκειται πρόκειται για εξαρτήματα που αρκούν για τον καθορισμό του τύπου του ραντάρ.

 

…………….

Αυτά οπωσδήποτε δεν είναι όπλα. Αυτά υπό κάποια έννοια είναι σύστημα ανίχνευσης, εξαρτήματα ενός συστήματος που θα μπορούσαμε να το πούμε ραντάρ. Με αυτά δεν μπορεί να συσταθεί κανένα όπλο. Ή να γίνουν κάτι άλλο. Πρόκειται για κλασικά εξαρτήματα που τα χρησιμοποιούμε στα ραντάρ¨.

 Εφ. Χουριέτ 14/10/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone