ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ Τ.Ε.Δ. ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ…

Bήμα τροπολογίας από από την κυβέρνηση

Μετά από την επίθεση στο Ακτσάκαλε συγκαλείται σήμερα στην βουλή ειδική συνεδρίαση για την Συρία. Η κυβέρνηση ετοίμασε νέο κείμενο στο οποίο στις εκτός συνόρων επιχειρήσεις προσθέτει και την Συρία.

Μετά από την επίθεση στο Ακτσάκαλε συγκαλείται σήμερα στην βουλή ειδική συνεδρίαση σχετικά με την επικαιρότητα στην Συρία. Η κυβέρνηση διεύρυνε την τροπολογία έτσι ώστε να την χρησιμοποιήσει σε περίπωση παρόμοιων μελλοντικών απειλών από την Συρία. Χτες μεταμεσονύκτια υποβλήθηκε η τροπολογία και σήμερα θα συζητηθεί στην βουλή.

Στην σημερινή συνεδρίαση θα τεθεί επειγόντως η τροπολογία με βάση την οποία ο τουρκικός στρατός ¨σε περίπτωση ανάγκης¨ θα μπορεί να σταλεί στο εξωτερικό. Στην τροπολογία που στάλθηκε στην προεδρία της βουλής με την υπογραφή του πρωθυπουργού αναγράφονται τα εξής :

¨Παρατηρείται πως η συνεχιζόμενη κρίση στην Συρία αυξάνει την αρνητική της επίδραση τόσο στην περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια όσο και στην εθνική μας ασφάλεια.

Ένοπλες Δυνάμεις της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας στα πλαίσια των στρατιωτικών επιχειρήσεων που διεξάγουν, πραγματοποίησαν στις 20 Σεπτεμβρίου επιθετικές δράσεις σε βάρος των εδαφών μας, οι οποίες συνεχίστηκαν παρά τις πολλές μας προειδοποιήσεις και διπλωματικές προσπάθειες. Οι εν λόγω δράσεις σε βάρος των εδαφών της πατρίδας μας είναι στο χείλος της ένοπλης επίθεσης.

Η κατάσταση αυτή έφτασε σε στάδιο που συνιστά σοβαρή απειλή και κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια. Έτσι παρουσιάστηκε η ανάγκη για ταχεία και έγκαιρη αντιμετώπιση πρόσθετων κινδύνων και απειλών και για λήψη των απαραίτητων μέτρων

Στα πλαίσια αυτά σε εφαρμογή του άρθρου 92 του συντάγματος ζητώ να δοθεί ετήσια άδεια ώστε υπό την προυπόθεση την εκ μέρους της κυβέρνησης αξιολόγηση και εντοπισμού των συνόρων, του περιεχομένου, του χρόνου και της ποσότητας, να ληφθούν τα απαραίτητα από την κυβέρνηση μέτρα για την αποστολή και εξουσιοδότηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ξένες χώρες.¨

……………………

 Εφ. Χουριέτ 4/10/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone