ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΞ

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισκέφτηκε την Τουρκική Ένωση Ξάνθης

Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την Ευρώπη στα πλαίσια ταξιδιού που οργάνωσε το κόμμα Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), επισκέφτηκε στις 19 Οκτωβρίου 2012 ημέρα Παρασκευή την Τουρκική Ένωση Ξάνθης.

Στην επιτροπή μετείχαν ο Βίλι Φότρ-διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χωρίς Σύνορα, ο Χανς Χάϊνριχ Χάνσεν-πρόεδρος Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Δικαιωμάτων (FUEN), και τους συνόδευαν ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου, ο σύμβουλος στο DEB Αϊντίν Αχμέτ, και η Σεϊχάν Σαριτζά-μέλος της ομάδας λόμπι και διεθνών εργασιών της ABTTF

Η επιτροπή έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Τουρκικής Ένωσης Ξανθης δικηγόρο κ. Αχμέτ Καρά και από την ηγεσία του συλλόγου, ενώ ο πρόεδρος Αχμέτ Καρά τους ενημέρωσε λεπτομερώς για την ιστορία, την νομική διαδικασία και τις δραστηριότητες της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. Αργότερα ο πρόεδρος Καρά απάντησε στις ερωτήσεις που του απεύθυναν. Στο τέλος οι κύριοι Βίλυ Φοτρ και Χανς Χάϊνριχ Χάνσεν εξέφρασαν την ικανοποίηση για την επίσκεψη τους, και ανέφεραν πως πλέον σε κάθε συνέδριο που θα μετάσχουν θα θέτουν την κατάσταση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης.

 

Ιστοσελίδα της ¨TEΞ¨   20/10/2012 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone