¨ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ¨…

ΕΠΑΦΕΣ ΜΠΑΓΙΣ ΣΤΗΝ ΤΔΒΚ

“Δεν θα εγκαταλείψουμε την Κύπρο για την ΕΕ, ούτε την ΕΕ για την Κύπρο” δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και επικεφαλής των ενταξιακών διαβουλεύσεων Eγεμέν Μπαγίς, αφού σημείωσε ότι η Τουρκία είναι στο πλευρό του τουρκοκυπριακού λαό με όλες τις δυνατότητες της δήλωσε “δεν θα εγκαταλείψουμε την Κύπρο για την Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε την ΕΕ για την Κύπρο”.

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπαγίς ο οποίος χτες πραγματοποίησε επαφές στη Νήσο συναντήθηκε πρώτα με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου Ντερβίς Έρογλου.

Στην ατζέντα του Τούρκου υπουργού ο οποίος στη συνέχεια είχε μια συνάντηση και με τον πρόεδρο της Βουλής της Δημοκρατίας Χασάν Μποζέρ, βρέθηκε το σχέδιο προμήθειας νερού στη Βόρεια Κύπρο.

“Είναι το σχέδιο του επόμενου αιώνα. Οι Ελληνοκύπριοι που αυτή τη στιγμή είναι ανήσυχοι, στο μέλλον θα επωφεληθούν από το νερό που θα διοχετεύεται από εκείνο τον αγωγό. Αν και σήμερα είναι ανήσυχοι, στο μέλλον θα λένε ότι ευτυχώς υλοποιήθηκε το συγκεκριμένο σχέδιο αγωγού. Θα το δούμε και αυτό”.

Ο Μπαγίς ο οποίος συναντήθηκε ακόμη με τον Πρωθυπουργό Ιρσέν Κιουτσούκ και τον υπουργό Εξωτερικών Χουσεΐν Οζγκιουργούν διοργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Λεύκων.

Στη διάσκεψη ο Μπαγίς δήλωσε “δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την Κύπρο για την ΕΕ, ούτε την ΕΕ για την Κύπρο. Έχουμε νόμιμα και ηθικά δικαιώματα και στα δυο. Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, που είμαι υπερήφανος επειδή είμαι μέλος του, τα τελευταία δέκα χρόνια άρχισε να αλλάζει την γνώμη της διεθνούς κοινότητα σχετικά με το Κυπριακό χωρίς να αποσύρει από την Κύπρο ούτε έναν στρατιώτη του και χωρίς να δώσει ούτε μια πέτρα”.

 TRT 16/10/2012