ΑΦΙΣΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

Άϊντε παιδιά στο συλλαλητήριο για την τρομοκρατία

Το ζήτησε η Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας, το ενέκρινε η νομαρχία Άγκυρας και έτσι κρεμάστηκαν σε όλα τα σχολεία αφίσες που καλούνε για συμμετοχή στο ¨Λαϊκό συλλαλητήριο ενάντια στην τρομοκρατία¨.

Συζητήσεις προκάλεσε η ανάρτηση αφισών σε σχολεία του νομού Άγκυρας που καλούνε για συμμετοχή στο ¨Λαϊκό συλλαλητήριο ενάντια στην τρομοκρατία¨ που θα οργανωθεί στην πλατεία Ταντογάν υπό την ηγεσία του Συλλόγου θυμάτων πολέμου, Μαρτύρων, Χήρων και Ορφανών. Εκπαιδευτικοί αντέδρασαν στο μέτρο λέγοντας πως ¨Το σχολείο διδάσκει την γνώση και όχι τον φανατισμό¨

Με έγκριση από την νομαρχία αποφασίστηκε να κρεμαστεί η αφίσα σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία.

Στο έγγραφο με ημερομηνία 4/10/2012 που στάλθηκε στα σχολεία με την υπογραφή του Διευθυντή Εθνικής Παιδείας Ισμαήλ Χακκί Οζέν αναφέρεται πως ¨ Η Διεύθυνση μας έκρινε κατάλληλο την ανακοίνωση, διανομή και ανάρτηση της αφίσας στα σχολεία μας.

………………

Ο πρόεδρος του συνδικάτου Ελεύθερη Εκπαίδευση Γιουσούφ Τανριβερντί αντέδρασε δηλώνοντας τα εξής : ¨ Λυπόμαστε που τα σχολεία γίνονται όργανα για κάτι τέτοιο. Είναι ανάγκη με πείσμα να υψώσουμε ενάντια στην τρομοκρατία την γλώσσα της ειρήνης. Οι εθνικιστικές πλευρές τονίζουν το θέμα της εθνικής ταυτότητας. Προσπαθούν να καλλιεργήσουν την εχθρότητα προς τους Κούρδους. Τα παιδιά δεν μπορούν ακόμη να αξιολογήσουν σωστά το θέμα. ¨όταν τα τραβάμε μέσα σε αυτή τη διαδικασία τα φανατίζουμε. Τα σχολεία δεν πρέπει να διδάσκουν τον φανατισμό αλλά την ανοχή στην διαφορετικότητα και το μοίρασμα της αγάπης. Θα υπάρξουν πολύ λάθος αποτελέσματα.

…………….

Εφ. Ταράφ 12/10/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone