ΣΥΡΙΑ : ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Συρία : Δεν ζητήσαμε συγγνώμη από την Τουρκία

 

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Συρίας στον ΟΗΕ Μπεσάρ Τζαφέρι δήλωσε πως δεν έχουν στείλει επιστολή συγγνώμης προς την Τουρκία σχετικά με το περιστατικό στο Ακτσάκαλε όπου 5 άτομα σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν από βλήμα από την πλευρά της Συρίας.

Σύμφωνα με την είδηση στην ιστοσελίδα του Λιβανέζικου τηλεοπτικού καναλιού Ελ Μανάρ, ο Τζαφέρι μιλώντας στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Ελ Νάσρα, υπογράμμισε πως ¨ Η κυβέρνηση της Συρίας εργάζεται και ερευνά το περιστατικό και δεν έχει ζητήσει συγγνώμη¨, και ότι η δήλωση του υπουργού Πληροφοριών Ουμράν Ελ Ζουμπί που αποτελεί την επίσημη θέση της κυβέρνησης, δεν περιλαμβάνει καμμία συγγνώμη.

Ο Τζαφέρι δήλωσε πως ¨Εμείς επί ένα χρόνο και οκτώ μήνες περιμέναμε να ζητήσει συγγνώμη για τις δραστηριότητες της στην Συρία. Ο θάνατος μιας Τουρκάλας μαζί με τα παιδιά της είναι μια τραγική εξέλιξη και λυπόμαστε για αυτό διότι επρόκειτο για μια αθώα Τουρκάλα.¨

Ο Τζαφέρι τόνισε πως δεν είναι γνωστό ποιος πυροδότησε το βλήμα και είπε πως ¨Στην περιοχή υπάρχουν αρκετές ομάδες που θέλουν να προκαλέσουν έναν πόλεμο Συρίας-Τουρκίας¨

Ο Τζαφέρι δήλωσε πως ¨Δεν ακούσαμε καμμία δήλωση συγγνώμης ή αλληλεγγύης από την τουρκική πλευρά για του Σύριους πολίτες-αθώα θύματα των επιθέσεων της τρομοκρατίας στο Χαλέπι. Για αυτό πρέπει να είμαστε δίκαιοι στην προσέγγιση μας¨.

……………..

Εφ. Χουριέτ 5/10/2012